Guide: Slik bruker du emoji-tegn på PC-en

Det er ikke bare mobilen som har eget smilefjes-tastatur.

DET GÅR: Emojis er ikke bare forbeholdt mobiler og nettbrett, det funker også på PC-en.
 • Tek.no
 • Niklas Plikk
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det holder ikke lenger å skrive setninger med vanlige tegn, slik som kommaer, punktum og utropstegn. Dagens moderne samfunn krever at vi bruker smilefjes for å kommunisere hva slags følelse vi legger bak ordene vi skriver, bare for å være helt sikker på at vi ikke blir misforstått. :-)

 • Noen tar det helt ut: Kjærestepar kommuniserte kun med emojier i en måned

Men smilefjes bestående av kolon, bindestrek og en parantes er bare såå år 2000 – nå bruker vi emojier. Desmå tegnene finnes i hundrevis av varianter, enten som smilende ansikter, ikoner formet som hus, biler og båter, eller drøssevis av forskjellige ikoner.

mojier blir imidlertid stort sett bare brukt på mobilplattformer ved hjelp av egne emoji-tastaturer. Men visste du at det finnes lignende emoji-tastaturer innebygd i operativsystemet ditt?

For Mac-brukere ligger smilefjesene bare en tastekombinasjon unna, mens PC-brukere er nødt til å trykke på et par knapper før tastaturet kommer ut av skjulestedet sitt.

Slik gjør du det:

Emoji for Mac-brukere:

HUNDREVIS: Emojis for Mac er ingen heksekunst. FOTO: Skjermdump

Så fort du har musepekeren i et tekstfelt, for eksempel i e-post-programmet ditt, trenger du bare å trykke på følgende tastekombinasjon: Ctrl + Command ⌘ + mellomromstast

Et lite vindu med hundrevis av emojier vil dukke opp umiddelbart. Du kan navigere deg rundt i vinduet med musepekeren, eller ved å bruke piltastene på tastaturet. Trykk på tab-knappen for å navigere til neste fane.

Du kan også søke opp etter enkelte smilefjes, hvis du faktisk kjenner navnene til dem.

Noen emojier finnes i flere varianter, som du får frem ved å trykke og holde musepekeren over dem. Dette gjelder stort sett ansikt— eller menneske-emojier, som lar deg velgehud- og hårfarge.

Emoji for Windows-brukere:

ETT TRYKK: Trykk det lille tastaturikonet for å få opp skjermtastaturet. FOTO: Skjermdump

Du kan få frem et emoji-tastatur om du bruker Windows, men det blir fort litt vanskelig hvis du bruker en eldre utgave enn Windows 8. Windows 8 og Windows 10 har imidlertid et hendig lite emoji-tastatur gjemt bort i en sidemeny.Finn fram til det lille tastaturikonet i høyre hjørne på skjermen din:

Og vips får du opp en skjermtastatur. Trykk på smilefjes-ikonet ved siden av mellomromstasten, og du vil få opp en drøss av emojier du kan «berike» e-postene dine med.

LEKENDE LETT: Så lenge du har en nyere versjon av Windows på maskinen din, er det lekende lett å finne fram en emoji som beskriver nøyaktig hva du føler. FOTO: Skjermdump
EGET TASTATUR: Høyreklikk på menylinjen på bunnen av skjermen din, og huk av for «berøringstastatur» hvis du ikke ser den. FOTO: Skjermdump

Hvis du ikke finner det lille tastaturikonet på menylinjen, er det en enkel jobb å få det opp. Bare høyreklikk på menylinjen, og huk av for «berøringstastatur»:Så, da vet du det!

Publisert
 1. Internett
 2. Emoji
 3. Sosiale medier

Les mer om dette temaet

 1. Slik kan du piffe opp meldingene dine med GIF-er

 2. Facebook tar en Snapchat

 3. Facebook utvider «monstersøk»

 4. Norske mobilselskap tjener fortsatt fett på din mobilbruk i utlandet

 5. Disse Youtuberne tjener mest

BT anbefaler

«For en kamp av Brann. De dominerte fra start til mål.»

Sol, scoringer og stemning!

LES SAKEN