Linn skiftet kjønn på Facebook

Nå er hun strålende fornøyd.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeger ubeskrivelig lei av reklamer om magiske frukter som skal få meg til å gå ned 10 kilo på en uke, tilbud på brystforstørring, botox og truser som skal gjøre rumpen fastere. Derfor skiftet jeg kjønn på Facebook, sier Linn Kristin Engø, bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet til Bt.no.

Lørdag kveld endret hun kjønn sammen med meldingen:

« Er herved blitt mann på Facebook. Jeg er mektig lei reklamer som påstår at jeg trenger botox, silikon både her og der, slankefrukter og diverse supereffektive dietter. Ha det bra kvinnelig internettkjønn og alt det innebærer ».

- En stor forbedring

Her skriver Engø at hun skifter kjønn. Hun var lei all reklamen for dietter og plastisk kirurgi.

Innlegget til Engø har per nå 129 legger ikke skjul på at hun nyter sin nye tilværelse som mann på det sosiale mediet.— Jeg tviler ikke på at menn får sin dose av kroppsfiksert reklame, men til nå har jeg i løpet av mine få timer som mann kun fått reklame for feriereiser, kaffe og siviløkonomistudier. En stor forbedring fra min tid som kvinne på Facebook, forteller hun.

- Et skadelig kroppspress

FØR OG ETTER: Dette var et av bildene som fikk begeret til å renne over for AP-politiker, Linn Kristin Engø. - Dette er galskap, sier hun.

Hun irriterer seg over alle de urealistiske kroppsidealene jenter og kvinner møter på Facebook i dag.— Unge jenter læres opp til at det å være fornøyd med sin egen kropp er unormalt. Kroppspresset i samfunnet vårt er skadelig og en fryktelig belastning for mange, sier hun.

Elsker kjønnskiftet

Marta Hofsøy er en annen kvinne som har skiftet kjønn på Facebook. Hun utførte det digitale kjønnsskiftet for en uke siden, og har ikke angret et sekund.

- Det har vært en enorm lettelse. I stedet for slankereklamer og plastisk kirurgi får jeg reklame for banktjenester, reiser og kaffe. Det har vært utrolig godt, sier Hofsøy.

Hun tror mange kvinner blir påvirket av den normaliseringen av kirurgi hun mener foregår på nettstedet.

— Når du ser det hele tiden, så blir det liksom normalt. Jeg tror det har vært dårlig innvirkning på kvinner. Jeg reagerer også på mange av før og etter-bildene av jenter, hvor jentene på før-bildene ser helt normale ut, sier hun.

- Anbefaler du andre kvinner å skifte kjønn?

— Ja, absolutt. Bare gjør det, sier hun.

Hva tenker du om reklamen på Facebook?

Les også:

Facebook for barn kan bli en realitet

Publisert: