Halv stang gir telefonstorm

Flere sykehjem lar være å flagge på halv stang når beboere dør. Folk som ser flagget, ringer til sykehjemmene og håper å få den ledige plassen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 21 år gammel

Ved Tjøme sykehjem i Vestfold må beboerne skue ut på naken flaggstang når en av beboerne dør. Grunnen er at rykter i lokalmiljøet spredte seg for raskt når flagget ble reist på halv stang. Sykehjemmet ble nedringt av folk som ville ha den ledige plassen allerede før den avdøde var i jorda, melder NRK.

Sykehjemsledelsen presiserer at de alltid har en minnestund ved dødsfall selv om flagget ikke lenger henger på halv stang.

Flagging på halv stang er en skikk for å vise en siste ære, en verdig avslutning på et langt liv.

Professor Bjarne Waaler mener det er trist at et sykehjem ikke flagger på halv stang når en av beboerne dør. Waaler, som representerer Statens eldreråd, synes alle fortjener samme hilsen og respekt når de går bort, selv om de bor på et sykehjem.

— Dette sier noe om at det er mangel på sykehjemsplasser og egnet hjelp for mange gamle. Men for øvrig er mitt inntrykk at Norge er i ferd med å få en mye bedre eldreomsorg. Vi beveger oss i riktig retning i forbindelse med handlingsplanen for eldreomsorgen, sier Waaler til NRK.

NTB

Publisert