Maria og Erlend fant kjærligheten via chatten i et ordspill

— Sjansen for at vi ville møtes var minimal, derfor åpnet jeg meg, sier Maria. Nå skal de gifte seg.

- Vi passet sammen intellektuelt, men enda viktigere: Det virket fort så trygt å skrive om personlige ting. Jeg følte han var den som kjente meg best, forteller Maria Jernslett som traff Erlend Finboe Svendsen gjennom ordspillet Ruzzle.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kjærligheten dukker opp når du minst venter det, og hvor du minst venter det.

Til alle der ute som går inn i valentinshelgen og ikke har «alt på plass» i kjærlighetslivet, historien om Maria og Erlend kan være til inspirasjon.

Takket Ruzzle

«Takk, dere ga meg mitt livs kjærlighet!

I London i 2015 sitter norske Maria og har nettopp sendt av gårde en mail til skaperne av Ruzzle, en app og et ordspill.

I tillegg til takknemligheten, det er også en desperat forespørsel:

«Vil det være mulig å få tilgang til samtalene som jeg har hatt med kjæresten min i løpet av spilletiden vår sammen der? Det hadde særlig vært fint med de første samtalene, og tidspunktene!»

— Jeg ville overraske ham med et scrapbooking-album til jul. Men nei, det gikk ikke. De eldste samtalene var blitt slettet, dessverre, forteller Maria Jernslett til oss.

— Jeg hadde virkelig aldri trodd at jeg skulle finne kjærligheten på denne måten. Det blir oss to, vi skal gifte oss. Om fem år er vi gift, legger hun til.

Har du tips til sak? Ta kontakt her.

«Ro deg ned nå»

I jungelen av tilfeldige spillere som Ruzzle-appen kan koble en person med – den koblet sommeren 2012 Erlend Finboe Svendsen fra Trondheim, bosatt i Storbritannia, med Maria Jernslett fra Porsgrunn.

Han var hårfint alltid bedre i de første kampene, men da hun vant sin første kamp kom den første chattemeldingen: «Ro deg ned nå».

Hun parerte: «Med en sekser i norsk skulle det bare mangle». Da var de i gang.

Tenk om det ville bli helt annerledes å se ham, treffe ham? Men det ble bare herlig. Maria om det første møtet

— Vi passet sammen intellektuelt, men enda viktigere: Det virket fort så trygt å skrive om personlige ting. Jeg følte han var den som kjente meg best. Vi snakket om gode ting, vonde ting og skapte et veldig dypt bånd. Kanskje turte jeg det fordi jeg tenkte at sjansen for at vi ville møtes var minimal, sier Jernslett.

Den engelske avisen Daily Mail har også skrevet om paret.

«Stakkars, du er så naiv»

Men det ble etter hvert uunngåelig å ikke skulle møtes. Det kunne gå dager mellom hver gang de faktisk spilte, det var i chattevinduet aktiviteten var, hyppig og til alle døgnets tider.

mariaerlend.jpg

Snart ble det umulig å fornekte det, det var utviklet seg til følelser.— «Stakkars, du er så naiv», føler jeg folk tenkte da jeg fortalte om ham, denne fantastiske personen som jeg hadde møtt på et app-spill, ler hun.

- Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli forelsket i en person jeg aldri hadde møtt.

Møtet ble bestemt og Maria tok toget til Slottsfjellfestivalen i Tønsberg sommeren ett år etter de var begynt spillingen.

— Jeg har aldri vært så nervøs. Det var så mye som sto på spill, tenk om det ville bli helt annerledes å se ham, treffe ham? Men det ble bare herlig, forteller hun entusiastisk.

Nå bor de begge i England og studerer, men dessverre enn så lenge i hver sin by. Han i Durham, hun i London, men til våren flytter de sammen.

Jeg har en drøm om singelbord på restauranter. Margrete Wiede Aasland, sexolog.

- Kjærligheten kan også ligge der du minst venter det

- Anbefaler du andre å finne kjæreste på denne måten?

— Det handler om å finne en som en kommuniserer godt med, sånn sett er ikke spilling det dummeste. Jeg tror også det er større sjanse for at den rette dukker opp hvis man ikke er veldig på jakt, det er lettere å finne en god match da, sier hun.

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning og pedagog.

— Kjærligheten dukker ikke bare opp når du minst venter det, men den kan også ligge der du minst venter det. Har man en god venn som man kommuniserer godt med, og som tar godt vare på en, som kort sagt ofte havner under kategorien «friend zona», så tror jeg det fort kan lønne seg å åpne seg for kjærlighet der, legger hun til.

Sexolog: Slutt å sitte med nesen i smarttelefonen

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning og pedagog, deler Jernsletts mening om at god kommunikasjon er nøkkelen til et godt kjæresteliv.

— Det er alfa og omega, når et forhold skranter er det veldig ofte på grunn av dårlig kommunikasjon, sier hun.

- I anledning valentinsdagen, har du råd til dem som ikke har funnet kjærligheten?

— Vet du hva, folk burde løftet blikket mer, sier hun entusiastisk.

— Slutt å sitte med nesen i smarttelefonen. Titter du opp og rundt i bybildet, på trikken eller kafeen, kan du møte blikk og ting kan skje. Jeg har dessuten en drøm om singelbord på restauranter. Sett av et bord hvor single kan sette seg fra for eksempel klokken fire og utover. Ok, det blir litt fesjå, men det gjør ikke noe. Det handler om at de som setter seg der signaliserer at de er åpne for kontakt. Herved er singelbord en oppfordring til alle landets spisesteder, legger hun til.

Les også:

- Valentinsdagen skal ikke være en ekstra morsdag

Her er datingsiden der barn ikke er «turn-off»

De falt for Tinder

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebookgruppeog Twitterprofilfor Familie og oppvekst.

Publisert