- Ikke lad mobilen på fly

Det amerikanske luftfartsverket (FAA) ber reisende unngå å bruke Samsungs nye modell Galaxy Note 7 om bord på fly, på grunn av risikoen for batterieksplosjoner og brann.

Publisert Publisert

Det er registrert 35 tilfeller av batterier som har eksplodert på den nye Galaxy Note 7, opplyser Samsung fredag. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB scanpix Foto: KIM HONG-JI

  • Geir Amundsen
  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Samsung tilbakekalte forrige uke den nye toppmodellen Galaxy Note 7 kun to uker etter lanseringen, etter at det var registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading. Det sørkoreanske selskapet

Les også

stoppet også salget

i ti land.

Nå frarådes reisende å slå på eller lade mobilen om bord, og FAA sier i en pressemelding at Samsung-telefonen heller ikke bør pakkes i bagasje som sjekkes inn. Flyselskaper og luftfartsmyndigheter er bekymret for at mobilen kan begynne å brenne.

Samsung sier det er batteriproblemer som gjør at telefoner har begynt å brenne, men at det er vanskelig å finne ut hvilke av de solgte telefonene som har batteriproblemet. Det er solgt over én million av Note 7-smarttelefonene siden lanseringen.

Les også

10.000 brannfarlige radioer fortsatt i bruk

Advarer mot litiumbatterier

Ifølge BBC, er ikke dette første gang FAA advarer mot faren med litiumbatterier om bord på fly. Tidligere i år oppfordret de flyselskapene til å vurdere risikoen for transport av litiumbatterier som last.

FAA insisterer også på at reisende som har ekstra litiumbatterier med seg, for eksempel til kameraet, har disse i håndbagasjen og ikke pakket ned i innsjekket bagasje.

Myte eller fakta:

Les også

Må man dra ut laderen etter bruk?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. NAF er bekymret for bilistenes DAB-dekning

  2. Canal Digital krever nettleie fra kunder som sier opp TV-avtalen

  3. Ser du denne grå stripen på Iphone-skjermen din har du et problem

  4. Slik er splitter nye Samsung Gear S3

  5. Forbrukerombudet kritisk til Telenors markedsføring av mobilkjøp-ordning

BT anbefaler

2020 skulle bli første år med overskudd. Nå stenger luksushotellet delvis ned.

Fikk ras av avbestillinger etter nye smitteverntiltak.

LES SAKEN