Heftig TV

Samsungs nye toppmodell er den mest komplette 4K-TV-en vi har testet.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Samsungs nye toppmodell, UE65HU8505, er rett og slett en knakende god TV. Vi har testet denne TV-en over mange timer og denne modellen er en fryd å bruke.

På mange måter markerer denne modellen et skille, der TV-en nå for alvor kan gjøre jobben som mange av komponentene du har i stereobenken gjør i dag.

Samsung har lagt seg i selen når det kommer til brukervennlighet. Menyene er enkle å forstå seg på, samtidig som TV-en er lynkjapp i bruk. Og det sistnevnte er noe vi har savnet.

Hardware har testet mange såkalte smarte skjermer oppigjennom tiden, men felles for de fleste har vært at de er seige og trege i bruk, noe som resulterer i at du dropper å bruke de innebygde funksjonene i TV-en – til fordel for et nettbrett eller andre enheter som gjør den samme jobben bedre. Det slipper du med Samsung UE65HU8505. Les også:

Advarer mot de nye super TV-ene

Egen mediaboks

Modellen har en egen boks om tar seg av alle enhetene du ønsker å koble til, og noe av det viktigste er at den har to kortlesere. Det åpner nemlig for muligheten til å ta opp et program mens du ser på et annet.

På TV-siden viser små bilder av hva annet som vises på de ulike kanalene. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Samtidig har denne TV-en fokus på deg som bruker, noe som gjør at den analyserer bruksmønsteret ditt og kommer opp med forslag til programmer du kanskje er interessert i.Denne interaktive innsamlingen av Youtube-snutter og innhold fra andre kanaler gjør at vi tror disse funksjonene blir brukt. Samtidig har TV-en prosessorkraft nok til å starte opp programmer i en fei, slik at du slipper å vente på at ting skal skje.

Ønsker du å slå ut håret helt kan du også bruke den nye funksjonen som gir deg mulighet til å se flere programmer og kanaler samtidig. I og med at denne skjermen har et 4K-panel, kan du nemlig dele opp bildet i fire deler som hver seg har full HD-oppløsning – samtidig som alle er 32 tommer store.

Les alt om bildekvaliteten

Fenomenal bildekvalitet

Her er den nye fjernkontrollen til HU8505. Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Ut av esken har du noen ulike bildeinnstillinger å velge imellom, men for å få det beste ut av TV-en må du ta en tur inn i menyene for å gjøre en rekke endringer. Hvilke innstillinger vi landet på kan du lese her. Når bildet er ferdig justert får du valuta for pengene. Samsung UE65HU8505 er en av de bedre skjermene vi noen gang har testet, og våre målinger underbygger at den leverer helt i toppklasse.

Den er meget habil når det kommer til hvitbalanse og farger, og presisjonen er noe av det beste vi har sett. Samtidig presterer den også meget godt når det kommer til sortnivå, samtidig som skarpheten er meget bra. Sistnevnte er en av grunnene til å kjøpe denne TV-en, fordi den oppskalerer vanlig HD-materiale på en mesterlig måte slik at også dette blir skarpere å se på.

Det eneste vi har å sette fingeren på er gjenskinn. Denne modellen er svakt buet, og denne formen forsterker gjenskinnet vet at det trekkes ut og blir bredere enn hva det ville vært om skjermen var flat.

Alt i alt er UE65HU8505 den aller mest komplette LCD-TV-ene vi har testet til nå. Er du på jakt etter en skjerm som er meget god å bruke, samtidig som den leverer topp bildekvalitet, er dette en modell du bør se nærmere på. Selv om du må ut med 40.000 kroner i skrivende stund, har vi ingen betenkninger med å dele ut et Anbefalt-stempel til denne modellen.

Les alt om bildekvaliteten

Alternativer

Er du på jakt etter en buet TV, men synes at 40.000 kroner blir i drøyeste laget, kan Samsungs UE55H8005 være et alternativ. Riktignok får du ikke den samme høye oppløsningen som storebror HU8505 kan skilte med, men ellers har også denne skjermen en rekke gode interaktive løsninger.

Ikke alle er like begeistret for buede skjermer, og da kan Samsungs nye UE65H7505 være et alternativ. Her får du mye av den samme TV-en som HU8505, med både 4K-oppløsning og alle de interaktive løsningene. Samtidig sparer du også rundt 5000 kroner.

Karakter: 10/10 — Fantastisk

Pris: 39.995 kroner

Fodeler:

 • Meget presise farger og hvitbalanse
 • Brukervennlighet som er helt på topp
 • To kortleserplasser
 • Meget habilt sortnivå
 • En mester i å oppskalere
 • God fjernkontroll

Ulemper:

 • Gjenskinn

LES OGSÅ:

Slik fungerer 4K-Netflix på TV-en

Publisert
BT anbefaler

Sølvi fant sønnen død. Hun skulle ønske hun hadde blitt oppsøkt av et kriseteam.

Ny doktorgrad: Foreldre som mistet barn i narkotikarelatert død sier de fikk lite oppfølging.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Husbrann på Askøy: Eldre mann reddet ut

 2. Har sendt ut farevarsel

 3. Han startet butikk fordi familien trengte jobb. I fjor tok det helt av.

 4. – At vi skal oppleve menneske­handel i Bergen, er skremmende

 5. – Derfor var ikke toget fullt, selv om det var merket som utsolgt

 6. – Da jeg så de andre gå i dusjen på Sammen, tenkte jeg at det var lurt