Per Eirik Johansen var spesielt kjent for sin evne til å oppdage ogløfte frem nye talenter. Også Röyksopp, Lene Marlin, Morten Abel og Madrugadavar på ett eller annet tidspunkt under Johansens vinger. Lerche var bare16 år gammel da han møtte Johansen, som da var direktør for plateselskapetVirgin. Han reagerer med stor sorg i dag.

«For en fyr! Alle som har møtt Per vet så inderlig godthva jeg mener», skriver Sondre Lerche på Facebook-siden sin, der hanforteller om forholdet sitt til sin tidligere manager.

— Uvurderlig

— Per Eirik har vært en essensiell og uvurderlig part i våreliv som musikere; helt fra den spede begynnelsen i våre ungdomsår og frem til idag. Vi kommer til å savne ham, skriver Röyksopp i en SMS til avisen Nordlys.

Johansen var født i Tromsø, og barndomsvenn med blant annetJørn Hoel. På slutten av 1970- og 80-tallet var han pønkemusiker, i band som Bolsog Søt Hævn. Han flyttet til Oslo i 1990 som manager for Tromsø-bandet BelCanto, og slo seg snart opp i hovedstadens musikkbransje. I 1997 ble han direktørfor plateselskapet Virgin. Da Virgin ble slått sammen med EMI i 2002, beholdtJohansen toppjobben. Der satt han frem til 2006 - det året ble han kåret til enav Musikk-Norges mektigste mennesker av Dagbladet.

- En ener

Siden har han vært manager for blant annet Jarle Bernhoft ogtidligere Madrugada-vokalist Sivert Høyem.

— Han var en ener på det han holdt på med, en inspirerendesparringpartner og med rette en av Norges mest sagnomsuste platesjefer. Jegkjente ham som en tvers igjennom snill, omtenksom og god mann, skrivertidligere Madrugada-vokalist Sivert Høyem på sin Facebook-side.

- Ingen var kulere

Den tidligere platedirektøren, manageren og musikeren PerEirik Johansen var bosatt i New York, men var på besøk i Oslo da han døde natttil onsdag, melder avisen Nordlys.

Sondre Lerche forteller på Facebook-siden sin at han deltenabolag i New York med Johansen. Slik avslutter han sin Facebook-hyllest tilsin tidligere venn og manager:

«I høst flyttet han plutselig til nabolaget mitt iBrooklyn sammen med Lene og ble umiddelbart den desidert hippeste av allehipstere i Williamsburg. Ingen var kulere, i alle ordets betydninger. Alle minetanker og kjærlighet går til Lene, barna og alle artistene han jobbet nærmestmed de siste årene. For en fyr.»