En oversikt på Lufthansas hjemmesider viser at 48 flyginger til og fra Oslo, seks flyginger til og fra Bergen og 18 flyginger til og fra Stavanger er kansellert på grunn av en planlagt flygerstreik. I Tyskland er de nevnte flygningene tilknyttet München og Frankfurt.

— Det er utenkelig at streiken blir avblåst på forhånd. Det er en komplisert sak som vi håper blir løst så fort som mulig, sa kommunikasjonssjef Martin Riecken for Lufthansas Europa-kontor til NTB tidligere mandag kveld.

Det tyske flyselskapet har varslet at om lag 3.800 flyginger vil bli innstilt på grunn av streiken. Noen Lufthansa-selskaper, deriblant Eurowings og Cityline, er ikke en del av streiken. Disse flygingene vil gå som vanlig, også til og fra Norge.

Også SAS' passasjerer kan bli rammet av streiken, ettersom flyselskapet har en samarbeidsavtale med Lufthansa sin gjør at mange av dem som booker reise til utlandet gjennom SAS, reiser med et Lufthansa-fly på deler av reisen.

— Gitt det store antallet flyginger Lufthansa nå innstiller, er det nok nærliggende å tro at også norske kunder vil bli rammet, sier pressetalsmann Tormod Sandstøen i SAS til E24. (©NTB)