Onsdag skrev Dagens Næringsliv om bonusordningen som gir toppledelsen seks måneders lønn, ut over den ordinære bonusordningen som fra før tilsvarer 30 prosent av årslønna.

Vedtatt i mars

Styret i Cermaq vedtok lønnserklæringen allerede i mars, flere måneder før ekstrabonusen kom på plass, skriver Finansavisen. Da generalforsamlingen nærmet seg, ba selskapet sin juridiske rådgiver om en vurdering av om det var nødvendig å oppdatere erklæringen med den nye bonusen.

— Vi fikk rådet at det var det ikke, og at det var mer naturlig å inkludere det i neste års lederlønnserklæring, sier konsernsjef Jon Hindar til avisen.

Krever redegjørelse

Hindar avviser at bonusdetaljen ble forsøkt holdt skjult for aksjonærene.

— Vi har aldri hatt ønske om å holde noe skjult for generalforsamlingen. Spørsmålet er snarere hva som er formelt korrekt framferd, sier Hindar.

Næringsminister Trond Giske (Ap) visste ikke om bonusavtalen for ledelsen i det delvis statseide selskapet og krever en redegjørelse. Næringspolitisk talsperson i Sosialistisk Venstreparti, Alf Holmelid, sa til NTB onsdag at ekstrabonusen er helt uakseptabel.