Behovet for en erfaren parlamentarisk leder i Frp som kan få regjeringens politikk gjennom i Stortinget, kan føre til at Per Sandberg ikke blir statsråd, skriver VG.

Dagbladet viser derimot til Frp-kilder som sier at både Sandberg og Anders Anundsen går inn i Solberg-regjeringen.

Sandberg har lenge vært ansett som aktuell for en av Frps statsrådsposter, men nå sier to uavhengige Frp-kilder til VG at nestlederen kan bli værende i Stortinget som parlamentarisk leder. Årsaken skal være at Siv Jensen trenger Sandberg til å lede forhandlingene med Venstre og KrF. Per Sandberg deltok både i sonderingene med Venstre og KrF, og har vært en viktig støttespiller for Siv Jensen i regjeringsforhandlingene med Høyre.

At Sandberg kjenner de andre partienes posisjoner godt gjennom sonderingsrunden i Nydalen trekkes fram som et argument for at han bør få oppgaven med å lose regjeringens politikk gjennom i Stortinget.

Et argument for at Sandberg likevel følger med partileder Siv Jensen til regjering er at han i forhandlingene har vært en viktigere sparringpartner for henne enn nestleder Ketil Solvik-Olsen, ifølge en kilde som har sittet ved forhandlingsbordet.