Aktor Tormod Haugnes har uttrykt at han langt på vei deler den oppfatningen. Torsdag vil han holde sin prosedyre og legge ned påstand om straff.

Ektemannen har stått på forklaringen om at Agnes Elisabeth Müller (36) var deprimert og ønsket å dø, men at hun ba ektemannen om å gjøre det. Etter at de hadde hatt sex om kvelden 16. april skal hun ha bedt mannen om gjøre det.

— Sjalusi eller penger

— Drapsmotivet ligger i alle fall ikke å etterkomme sin ektefelles ønske om å dø, det har jeg vanskelig for å tro på. Jeg har sagt jeg tror drapet har sin forklaring i sjalusi eller i økonomiske forhold eller problemer som ville komme i kjølvannet av en skilsmisse, sa Haugnes etter at alle vitnene var hørt og retten var hevet sent onsdag ettermiddag.

Den 34 år gamle tyske rørleggeren er tiltalt for overlagt drap og voldtekt. Drapet er i tillegg begått under særdeles skjerpende omstendigheter, noe som er ytterligere straffeskjerpende. Thomas Müller er således tiltalt etter bestemmelser i straffeloven som har strafferamme på 21 års fengsel. Etter aktors mening er det få eller ingen formildende omstendigheter i saken.

Barmhjertighetsdrap

Vitnene som hadde vært sammen med Agnes Müller den siste tiden hun levde fortalte ikke om noen deprimert kvinne. Kollegene fra frisørsalongen fortalte derimot alle om optimistisk kvinne som hadde besluttet å skille seg fra mannen og flytte til et mindre øde sted.

Forsvarer Ørjan Eskeland har på sin side ingen enkel oppgave, men varslet i innledningsforedraget at bestemmelsene i straffeloven som åpner for straff under minimumskravet for barmhjertighetsdrap vil bli et tema i sin prosedyre.