— Jeg synes det er synd at han melder seg ut, men Venstre tar det til etterretning, sier partiets kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær til Stavanger Aftenblad.

Solum Larsen var nestleder i Venstre da han i februar 2012 ble anmeldt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente på et partiarrangement. I oktober samme år ble saken henlagt av Statsadvokaten i Rogaland på grunn av bevisets stilling. Jenta klagde henleggelsen inn for Riksadvokaten, men fikk ikke medhold.

Solum Larsen var nestleder i Venstre fra april 2010 til februar 2012. Han var leder i Unge Venstre fra 1994 til 1997 og har sittet i Stavanger bystyre siden 1991.

— Det var ryddigst for Venstre og ryddigst for meg. Jeg ønsker Venstre alt godt videre, men det finnes fornuftige mennesker andre steder også, sier Solum Larsen til Rogalands Avis i en kommentar til utmeldelsen.

44-åringen blir nå uavhengig representant i Stavanger bystyre.

Lederen i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, ønsker Solum Larsen lykke til.

— Vi har vært i en prosess der vi har forsøkt å gjenoppbygge tilliten til Helge Solum Larsen. Så ser vi at han har valgt å melde seg ut. Det tar vi til etterretning, og vi ønsker ham lykke til, sier Lunde.