Planla angrep mot to andre sentrale bygninger i Oslo

Etter det Aftenposten erfarer, skal den terrorsiktede Anders Behring Breivik i avhør ha fortalt politiet at han hadde større planer enn det han faktisk gjennomførte.

NYE OPPLYSNINGER: Terroristen hadde egentlig tenkt å slå til mot flere steder enn regjeringskvartalet og Utøya.
  • Aftenposten.no
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Hans plan var ikke bare å slå til mot regjeringskvartalet, men også å gjennomføre bombeangrep mot to andre sentrale bygninger i Oslo sentrum

Han skal også ha uttrykt ønske om å få stille i uniform i fengslingsmøtet mandag klokken 13.00, melder Aftenposten.no.

Breivik har i politiavhør sagt at han opererte alene, og politiet jobber fortsatt med å styrke troverdigheten av denne forklaringen.

Klokken klokken 17.26 fredag fikk Buskerud politidistrikt den første meldingen om skyting på Utøya. Klokken 17.38 kom det en formell henvendelse til politiet i Oslo.

Klokken 18.09 ankom beredskapstroppen kaien der båten går til og fra Utøya. Da hadde også en patrulje fra Søndre Buskerud politidistrikt ankommet kaien, men beredskapstroppen ble sendt ut ettersom de er spesialtrent for denne type situasjoner.

Styrkene ankom Utøya 18.25 etter å ha tatt seg ut med båter. Klokken 18.27 ble Breivik pågrepet. Politiet har bekreftet at Breivik hadde betydelige mengder ammunisjon til begge våpnene han brukte da han ble pågrepet.

Les også

[No available link text]

Hverken politiet eller Breiviks forsvarer Geir Lippestad har noen klar formening om hva som var Breiviks motiv for angrepet på Regjeringskvartalet og skytingen på Utøya. Men Lippestad har uttalt at Brevik ønsket å ramme samfunnet.— Han har snakket en del om det han opplever som motiv. Det jeg generelt kan si, er at han ønsket å ramme samfunnet, samfunnsoppbyggingen og den måten vårt samfunn styres på, har Lippestad fortalt til NRK.

Breivik har innrømmet at det var han som stod bak både bombeangrepet på Regjeringskvartalet og skytingen på Utøya, men han erkjenner ikke straffskyld.

Publisert