OL-etatens arbeid med søknaden ble stoppet umiddelbart etter at det torsdag ble klart at regjeringen ikke vil kunne gi en statsgaranti. Nå vil Frp-nestoren og flere andre politikere ha en gjennomgang av etatens regnskap og utgifter til lobbyvirksomhet, skriver Klassekampen.

— Denne pengebruken har vært helt håpløs. Vi har sagt klart ifra om at vi ikke ønsket at det skulle gå noen penger til lobbyvirksomhet, sier Hagen.

Kostet over 200 millioner

Rødts leder Bjørnar Moxnes minner om at utgangspunktet for mandatet til etaten var at de skulle utrede og skrive en søknad om OL.

— Ikke at de skulle bruke millioner av kroner på en kampanje for ja-siden, sier han.

Oslo kommunes OL-etat har fram til nå brukt nærmere 225 millioner kroner hvis man regner med midlene som ble bevilget for hele 2014.

Frykter ikke gransking

Marianne Borgen (SV) leder komiteen som har ansvar for idretten i kommunen. Hun sier at hun vil ta initiativ til en åpen debatt i bystyret om søknaden.

Venstres byråd Hallstein Bjercke, som har hatt ansvaret for Oslos OL-søknad, sier han ikke er negativ til en gjennomgang.

— Jeg er utrolig stolt av det arbeidet Oslo 2022 har gjort, og mener det vil stå seg i enhver gransking, sier han til Klassekampen.