Politiet fikk beskjed om brannen klokken 00.50 natt til tirsdag og rykket ut sammen med brannmannskaper til industriområdet Borgeskogen i Stokke kommune.

— Bussene var overtent, sier operasjonsleder Jens Petter Bærland i Vestfold politidistrikt til NTB. Litt etter klokken to hadde brannmannskapene slukket brannen.

Smell og gigantisk bål

Det var mekanikere som jobbet overtid på et verksted i nærheten, som oppdaget brannen, skriver VG.

— De hørte et smell, og så flammene, men da var det allerede for sent. Det var et gigantisk bål som møtte meg. Brannvesenet gjorde det de kunne, men det var egentlig bare å begrense brannen så mye som mulig, sier driftssjef Jack Larsen i Unibuss Vestfold.

Selskapet jobbet i natt med å legge rutekabalen på nytt, for at tapet av bussene i minst mulig grad skulle gå utover passasjerene.

Skader for 25 millioner

— Heldigvis er det høstferie denne uken, så vi har litt mindre trafikk enn normalt. Vi håper trafikken skal gå som normalt tirsdag.

Larsen sier en ny buss koster rundt to millioner kroner, så det vil koste over 25 millioner kroner å erstatte bussene som brant.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Industriområdet huser en rekke store og små bedrifter og er totalt på rundt 1000 dekar.