Arne Treholt: - Jeg er opprørt

Arne Treholt reagerer sterkt på opplysningene i Aftenposten om politiets ulovlige TV-overvåking av leiligheten der han bodde sammen med sin kone og sønn.

YDMYKET: Dette føles utrolig ydmykende og sårende å måtte ta til etterretning at det her er skjedd overgrep på privatlivets fred i en form som har gått over grensen til det som er den helt private sfære, sier Treholt. ARKIVFOTO; Aftenposten
  • Aftenposten.no
  • Lars Inge Staveland
  • Hans O. Torgersen
Publisert Publisert
Les også

Treholt-spaner: Bevis ble forfalsket

icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Opplysningene om den ulovlige overvåkingen kommer frem i intervjuet med den tidligere tjenestemannen i daværende POT (Politiets overvåkingstjeneste).

Den tidligere politimannen forteller at bevis ble forfalsket i Treholt-saken.

Les også

- Bra at han vil stå frem

— Ydmykende

— Dette føles utrolig ydmykende og sårende å måtte ta til etterretning at det her er skjedd overgrep på privatlivets fred i en form som har gått over grensen til det som er den helt private sfære, sier Treholt til Aftenposten.no.

Det var amerikanske eksperter som skal ha montert det avanserte overvåkingsutstyret som sørget for direkte TV-overføring fra Treholts stue, etter det den pensjonerte POT-mannen forteller.

— Det representerer et voldsomt inngrep overfor enkeltindvidet, sier Treholt.

Les også

- POT-varslere må vernes

— Jeg har i denne situasjonen og så stor sympati for det som min tidligere kone måtte føle i denne situasjonen. Det å få sitt liv brettet ut på den måten som er skjedd, må for en kvinne føles usedvanlig ydmykende. Det gjelder også for sønnen min. Det er helt forferdelig.

Stå frem og fortelle sannheten

— Jeg har sagt ved tidligere anledninger at ett av mine få små håp i denne saken har vært at en eller annen innenfor tjenesten vil stå frem og fortelle sannheten.

— Nå er jeg glad for at det skjer, sier Treholt.

Les også

Etterforskningslederen avviser alt

Si din mening om de nye opplysningene i Treholt-saken i kommentarfeltet under!

Publisert

Les mer om dette temaet