— Ved 15.30-tiden tirsdag ettermiddag ble en 15 år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil ikke så langt fra Herøya i utkanten av Porsgrunn sentrum. Det var en mann i en sort Mercedes personbil av nyere modell som ropte til jenten at hun skulle sette seg inn i bilen. Jenta ble redd og løp fra stedet, forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

— Mannen hadde vinduet nede og bilen var svært nær 15-åringen da hun ble tilsnakket, opplyser Aaltvedt.

Troverdig forklaring

Politiet har avhørt jenten og har ingen grunn til å tvile på det hun har forklart, får NTB opplyst. Historien styrkes av at en annen kvinne har meldt fra om en hendelse med det som kan ha vært den samme mannen tre kvarter senere.

— En dame i 40-årene ble tilsnakket av mannen på Hydrosletta utenfor Porsgrunn sentrum rundt klokken 16.15. Hun kom seg unna og mannen kjørte deretter mot Herøya. Beskrivelsen på bilen og mannen er nøyaktig lik i begge tilfeller, forteller operasjonslederen.

Fire tilfeller

Mannen i bilen beskrives som mellom 40 og 50 år og skallet, han hadde på seg en brun skjorte og olabukser. Han brukte solbriller.

Politiet fikk i løpet av tirsdagen mange tips i saken. Blant annet har to damer i 20-årsalderen sagt at de har følt seg forfulgt av en mann i Porsgrunn denne dagen. Tirsdag kveld har politiet registrert fire hendelser mellom klokka 15 og 16 i Porsgrunn.

— Politiet ser en helt klar sammenheng mellom disse fire hendelsene, opplyser operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen.

I alle fire tilfellene er beskrivelsene av både mannen og bilen omtrent like.

Politiet i Telemark opplyser at de ser alvorlig på hendelsene og at både politiet i nabodistriktene og Utrykningspolitiet er varslet.

Foreløpig er ingen pågrepet i forbindelse med saken.