Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).
SCANPIX

— Det var en tilbakemelding, ikke en instruks. Jeg mener slik kommunikasjon er vanlig og innenfor lover og regler, sier Høie til NTB.Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte forrige uke ti spørsmål til Høie om prosessen rundt valget av lokasjon.

I svaret skriver Høie at han kontaktet daværende styreleder i Helse Midt-Norge, Marthe Styve Holte. «I den samtalen sa jeg at det ikke virket som en av de to tomtene nær byene klart utpekte seg eller diskvalifiserte seg faglig, og at jeg ut fra rekrutteringshensyn da helte mot tomten nær Molde».

Natt til tirsdag ble det hengt opp plakater på veggene til sykehuset i Kristiansund. «Vedtaket er ugyldig!» og «Kan Stortinget godta kampfiksing?» er blant slagordene.

— Som jeg redegjør for i brevet, er det ingenting i informasjonen jeg har sett, som tilsier at vedtakene er ugyldige, svarer Høie på spørsmål om disse plakatene.

— Jeg håper dette svaret vil gi et godt grunnlag for å legge disse påstandene døde. Jeg håper de som har en spesiell interesse av denne saken, kan lese brevet mitt og der få svar på spørsmål de måtte ha, sier han.