Frp faller – blåblått flertall glipper

Høyre er fortsatt landets største parti med støtte fra 33,9 prosent av velgerne, men Fremskrittspartiet faller 2,2 prosentpoeng til bare 12,6 prosent på VGs partibarometer for mai.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Dermed glipper flertallet for de to partiene på målingen fra InFact. Med 12,6 prosent får Frp bare 22 mandater på Stortinget. I dag har partiet 41 representanter.

Trenger støtte

Til sammen ville Høyre og Frp nå fått 83 mandater, og de trenger dermed støtte fra Venstre eller Kristelig Folkeparti for å danne regjering. Til sammen har nå Venstre og KrF 9,7 prosents oppslutning.

– Målet mitt er uansett å ha med alle de fire partiene på borgerlig side i en regjering. Denne planen ligger fast, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Arbeiderpartiet går fram 1,4 prosentpoeng til 29,5 prosent. For de andre partiene er det bare små endringer fra april og alle småpartiene er over sperregrensen på 4 prosent. Sosialistisk Venstreparti får 4,3 prosent, mens Senterpartiet får 4,8. Venstre ligger på 5 prosent og Kristelig Folkeparti får 4,7 prosent.

100 mandater

De rødgrønne får 68 mandater på denne målingen og mangler 18 for å nå resultatet fra 2009. De fire borgerlige partiene får til sammen 100. Rødt er inne med ett mandat. Rødt og Miljøpartiet de grønne får henholdsvis 1,7 og 1,9 prosents oppslutning på målingen.

Feilmarginen på målingen er maksimalt 2 prosentpoeng.

Publisert
BT anbefaler

«Jeg må si deg noe», sa kameraten. Det moren hørte gjennom døren, fikk henne til å varsle.

Ett år senere ringte en etterforsker. «Hold deg fast», sa han.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Lege skal ha vaksinert folk på parkerings­plass og tatt med seg brukte vaksine­glass hjem

  2. Seks personer i ulykke i Åsane. Begge bilene måtte berges.

  3. Trond Giske innlagt på sykehus

  4. Voss: Mann i 30-årene pågrepet for voldtekt

  5. – Når jeg leser at «Nav fikk som fortjent», da blir jeg livredd

  6. Ny stadion, cupfinale­drøm og «årets viktigste» Brann-kamp