SV-politiker vil ha ny Afghanistan-debatt

Sosialistisk Venstrepartis stortingsrepresentant Rolf Reikvam vil ha ny debatt, både innad i SV og i regjeringen, om Norges engasjement i Afghanistan.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Reikvam mener at drapet på den norske soldaten i Afghanistan mandag, må lede til en revurdering av Norges deltakelse i NATO-styrkene i landet.

– De som gikk inn for å sende soldater, visste at dette måtte skje. Og det kommer sikkert til å skje igjen hvis vi skal fortsette der nede, sier Reikvam til Aftenposten.

Han mener at tiden nå er moden for en ny debatt.

– Dette må føre til debatt, innad i SV og innad i regjeringen. Og jeg håper den debatten vil føre til en revurdering av vårt engasjement, sier Reikvam.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) påpekte mandag kveld overfor NTB at alle partiene på Stortinget i flere år har støttet Norges militære engasjement i Afghanistan. Stoltenberg mener en ny debatt er uaktuelt.

– Dette dødsfallet endrer ikke norsk politikk og vår innsats i Afghanistan. Vi har hele tiden vært klar over at oppdraget er forbundet med fare og risiko. Det er ikke grunnlag for en ny debatt på bakgrunn av dagens episode, sa Stoltenberg til NTB mandag kveld.

Reikvam møter motbør også fra SVs nestleder Bård Vegard Solhjell.

– Dette er en tragisk hendelse først og fremst for familien og de pårørende til den drepte. Vi har den største medfølelse for disse, og dette er definitivt ikke dagen for å debattere Afghanistan-deltakelsen politisk, sier Solhjell.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Nordmannen i Afghanistan ble skutt på kloss hold

  2. Det måtte skje

  3. Forskere tror nordmenn kan bli gisselmål

  4. Norsk soldat drept i Afghanistan