Politiet fikk melding om slagsmålet klokken 16.42 fredag ettermiddag og beskrev da situasjonen som uoversiktlig. Fredag kveld var det fortsatt ikke helt avklart hva som hadde skjedd, men ti personer skal ha vært involvert.

— Hvem som har slått hvem, vet vi ikke ennå, sa operasjonsleder Marit Lyby Herstad i Østfold politidistrikt til NTB.

Alt tyder på at en nabokrangel var årsaken til slagsmålet. De skadde personene var fra begge sider av konflikten.

— Det er ikke sikkert at vi kommer til bunns i det. Det er såpass mange personer som er involvert og skadde fra begge sider her, sier Herstad til Fredriksstad Blad.

Blod og tårer

Ifølge politiet ble fire personer brakt til sykehus og fire til legevakt. Av åtte personene som trengte legehjelp, var seks skadd.

— De to andre ble ikke utsatt for vold, men hadde likevel behov for helsehjelp, opplyste Herstad.

— Fire personer kan være så skadd at det dreier seg om legemsbeskadigelse, la operasjonslederen til.

Angivelig var barn og gravide kvinner blant vitnene til masseslagsmålet.

— Det var voksne menn og kvinner i alle aldersgrupper. Barn sto rundt og gråt, noen av de skadde blødde fra hodet. Det var ganske surrealistisk, sier et vitne til TV 2.

Kaotisk

Politiet er ferdig med sine undersøkelser på stedet der slåsskampen brøt ut. Fredag kveld var ingen pågrepet etter hendelsen, men politiet jobbet med å avhøre flere personer.

Alle de involverte i slagsmålet var voksne kvinner og menn. Ifølge Herstad er de yngste skadde født på 1990-tallet, mens de eldste er født på 40-tallet.

— Vi har ikke oversikt over hvilken relasjon de har til hverandre, sa Herstad til NTB.

Nabofeide

Innsatsleder Arve Hermansen antydet overfor Fredriksstad Blad at en krangel om parkering kunne være årsaken til at det brøt ut slagsmål mellom personer fra to hus.

Kona til en av mennene som fikk hodeskader, forteller til TV 2 at det hele startet da en mann på besøk i nabohuset kom opp i gården deres. Hennes mann sto utenfor og vasket bilen.

— Han dro min mann nedover langs veien, hvor han ble forsøkt kvalt og påført hodeskader. Vi hadde flere gjester på besøk. De kom stormende til, og det ble masseslagsmål, hevder hun.

Ifølge politiet ble det ikke brukt våpen under slagsmålet, men de involverte skal ha brukt trevirke og kvister.