Ifølge tiltalen var målet til kvinnen og hennes britiske kjæreste å disiplinere den ett år gamle jenten, som døde etter å ha blitt senket ned i en vannbøtte. De to er også tiltalt for grov mishandling av jenten i et halvt år frem til hun døde, melder TV 2.

— Dette gikk til slutt for langt, slik at hun døde, sier statsadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Oslo statsadvokatembeter til TV 2.

Ifølge tiltalen, ble jenten natt til 3. oktober 2010 senket to ganger ned i en vannbøtte slik at hun mistet bevisstheten. Hun var da ett år og ti måneder gammel. Jenta ble sendt til sykehus, men døde senere samme kveld.

Blant de elleve punktene i tiltalen er tvang til å spise chilipulver, dusjing i kaldt vann og tvang til å stå i «skammekrok» i opptil flere timer med fastbundne bein.

Morens forsvarer, Geir Hovland, forteller at hun nekter straffskyld for forsettlig drap. Han mener bevisene ikke holder.

— Men hun erkjenner skyld for mishandling mot datteren. Hun ønsker å gjennomføre rettsprosessen og gå videre med livet sitt, sier Hovland.

Ifølge tiltalen ga kjæresten instruksjoner om hva barnemoren skulle foreta seg over videolink på internett fra London.

35-åringen ble utlevert til Norge i desember 2012 og har sittet i varetekt siden. Han nekter straffskyld både for mishandling og drap, ifølge forsvarer Vibeke Hein Bæra.