Står frem som naturlig arvtaker

Nordtrønderen Trine Skei Grande (37) har i det siste stått frem som en stadig klarere arvtaker etter Lars Sponheim.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Stortingsrepresentanten som representerer Oslo har både fått friere armslag av partilederen og vist seg som en aktiv og slagferdig debattant. Det fikk Venstre-landsmøtet gode eksempler på da hun i et innlegg raljerte over det hun kalte «gubbeveldet» i Arbeiderpartiet.

— Men Venstre, derimot, er så velsignet gubbefritt, og det har ikke noe med alder å gjøre. Odd Einar (Dørum) er for eksempel ingen gubbe! sa hun til stor applaus.

Lederposisjonen i Venstre er riktignok ikke ledig foreløpig. Først på landsmøtet neste år skal Sponheims skjebne avgjøres. Han har selv signalisert klart og tydelig at han ønsker en ny toårsperiode. Får han det som han vil, må Skei Grande vente til 2010.

- Sjarmerende herrer

Trønderen, som er ugift, er nesten for veteran å regne. Hun ble partimedlem bare 13 år gammel og satt i fylkestinget før hun dro til Oslo. Dette er andre perioden på Stortinget, hvor hun bl.a. har vært parlamentarisk leder. Nå er Trine Skei Grande nestleder i partiet og har til daglig nært samarbeid med både Lars Sponheim og Olaf Thommessen.

— Hvordan opplever du det å tilhøre en så spesiell troika?

— Det er jo to sjarmerende herrer, så jeg har det faktisk ganske morsomt! Vi har en svært åpen tone oss imellom, og det er sjelden vi går fra et møte og lurer på hva de andre mener.

— Kan du tenke deg å bli partileder etter Sponheim?

— Det er mange som kan være aktuelle, sier hun kort.

Åpent og tøft

— Har det vært ubehagelig å oppleve den siste feiden mellom Sponheim og Thommessen?

— Nei, dette har med partiets åpne debattkultur å gjøre. Vi praktiserer åpenhet der andre tar oppgjør i lukkede rom. Derfor kan slikt oppleves som at det er tøffere hos oss enn det er hos andre, sier hun.

— Hvordan opplever du Sponheim som leder?

— Han har utviklet seg og kan være ganske morsom. Han har gjort partiet mye mer ideologisk entydig enn før. Det viser seg bl.a. innenfor miljøpolitikken, sier Skei Grande.

Publisert
SJARM: Trine Skei Grande omtaler Lars Sponheim og Olaf Thommessen som «to sjarmerende herrer».

Les mer om dette temaet

  1. Hyller norske superkvinner

BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN