- Hun må ha tungen rett i munnen

Nå er hun på Twitter. Slik presenterer hun seg selv. og presenterer seg selv som prinsesse, stolt trebarnsmor og bokorm.

PÅ TWITTER: Kronprinsesse Mette-Marit følger gründere, statsledere og kjendiser på Twitter.
  • Cathrine Elnan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Mette-Marit har opprettet egen Twitter-konto @CrownPrincessMM, hvor hun blant annet følger statsministeren. Fredag ettermiddag ønsket Jens Stoltenberg kronprinsessen velkommen, noe hun kommenterte med følgende melding:

@jensstoltenberg Tusen takk! Ha en fin helg! Her er det bursdagsfeiring av verdens skjønneste prinsesse!

Mette-Marit referer ikke til seg selv, men til prinsesse Ingrid Alexandra som fyller åtte år på lørdag.

Bakgrunnsbildet på profilen er et bilde tatt av den kjente, norske motefotografen Sølve Sundsbø. Det blir også henvist til kronprinsparets Facebook-side på kronprinsessens profil.

Følger kjendiser og statsledere

Kronprinsessen har vært aktiv siden 18. januar, da tvitret hun sin første melding til 17-åringen Parker Liautaud, som omtaler seg som polfarer og miljøforkjemper.

«Hi Parker! I hope you r well. Yes this is my new account. Good luck with the preparations for #wakeupcall»

Men det er først i dag at nyheten har spredt seg. Da saken fikk medieomtale fredag ettermiddag, økte også interessen for kronprinsessens Twitter-konto. På under en halvtime økte antall følgere fra rundt 1.000 til 4.500. Så langt følger Mette-Marit Twitter-profilene til både Samsaya, Siv Jensen, Sondre Lerche, Lydverkets programleder Asbjørn Slettemark og Erna Solberg.

Kronprinsparet har fra før en felles konto, @kronprinsparet, på det sosiale nettstedet. Kronprinsparet bekreftet profilen på sin egen konto i dag:

«Nå har kona fått egen twitter. Følg henne her: @CrownPrincessMM

Nytt forsøk

Cecilie Staude, ekspert på sosiale medier ved BI, mener at kronprinsparet ikke har hatt noen klar strategi med denne kontoen.

— De har vært på Twitter lenge, men det har ikke sett ut som at de har hatt noen klar plan for hvordan de skal bruke profilen. De hadde noen uheldige episoder. Til tider så det ut som at de ikke hadde helt oversikt over hvem de fulgte, uten at jeg skal rippe opp i det. Det virker som kronprinsesse Mette-Marit gjør et nytt forsøk sier Staude.

Bevisst strategi

Førstelektoren ved BI tror kronprinsessens fremstøt på de sosiale mediene er godt planlagt.

— Det virker som om hun har en plan om hvordan hun skal fremstå, og hvordan hun skal bruke Twitter som kanal. Jeg synes det er positivt at hun kommer seg på sosiale medier. Det viser at kronprinsessen ser potensialet for denne type plattformer, sier Staude.

— Mette-Marit bør være bevisst på hvordan hun fremstår, og være klar over fallgruvene som finnes i de sosiale mediene. Hun må ha tunga rett i munnen, men det er jeg overbevist om at hun kommer til å klare. Det blir spennende å følge henne.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. – Det var fortjent

  2. Etterlengtet Heggebø-opptur sørget for Branns syvende strake seier

  3. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  4. – Det har aldri vært viktigere å gå med prideflagg i gaten

  5. Mann hentet opp etter speedriding-ulykke i Voss

  6. «Homofili er ikke ideologi – det er slik en er skapt»