Viruset, som gir klassiske omgangssyke-symptomer, ble oppdaget etter at noen gjester på båten fikk et illebefinnende. Ifølge NRK er det snakk om båten Richard With.

— Det var tilfeller av oppkast som førte til oppdagelsen, og det er snakk om noen få personer som er smittet. Disse er vist til lugarene sine for ikke å smitte andre, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørneflaten i Hurtigruten ASA til NTB.

Desinfiserer båten

Det er satt inn ekstra personell og vedlikehold etter hendelsen. Ved ankomst Bergen torsdag blir det forsinket ombordstigning for nye passasjerer for å desinfisere båten.

— Der vil vi ta en skikkelig rundvask før vi slipper nye passasjerer på. I tillegg har vi tilført mer ressurser til renhold og satt i verk strenge hygienetiltak, sier informasjonsrådgiver Stein Lillebo til NRK.

Passasjerer som skal nordover med «Richard With» torsdag trenger ikke være bekymret for smitte, ifølge Lillebo.

– Det er ikke noen større sjanse for å bli smittet om bord på våre skip enn på andre steder hvor folk ferdes. Men vi er inne i sesongen for omgangssyke, så det er veldig viktig at folk vasker hendene sine godt.

Årlige epidemier

Norovirus gir klassiske omgangssyke-symptomer, som diaré og oppkast. Viruset smitter lett, særlig på steder der mange mennesker er samlet på liten plass, som i barnehager, skoler - og båter.

Epidemier av omgangssyke på Hurtigruten dukker opp med jevne mellomrom. Både i 2011, 2010, 2009 og 2008 skrev BT om lignende utbrudd.

I 2008 gikk et tysk ektepar til sak mot Hurtigruten etter at de fikk ferien sin spolert av magesyke sommeren før.