I perioden 2011-2014 ble Alvdal-moren dømt for grove, seksuelle overgrep mot tre av sine fire barn samt to andre barn i to ulike saker og fem forskjellige rettsinstanser.

Ifølge rettsdokumentene er det bare den eldste sønnen som ikke er blitt misbrukt av de barna som den nå 49-årige moren har hatt tettest kontakt med.

Sønnen, som har stått ved sin mors side siden hovedsaken ble rullet opp i 2008, sa etter den første dommen at han mente moren var uskyldig dømt. Nå endrer han sin forklaring.

— Det er mye jeg har fortrengt og prøvd å glemme som jeg nå ønsker å fortelle. Jeg ser ikke noe poeng i å beskytte mamma lenger, sier sønnen til Aftenposten.

Til avisen forteller han om et titalls konkrete voldshandlinger fra stefar, manglende hjelp fra mor og at han kan huske glimt av voksne kjønnsorgan. Historiene er i samsvar med opplevelsene søsteren har fortalt om. Moren og stefaren er dømt for vold og overgrep mot henne.

Han erkjenner nå at søsknene har snakket sant, og sier moren fortjener å sitte i fengsel. 29-åringen forklarer sin tidligere holdning med at han har hatt hull i hukommelsen og vært påvirket av morens forklaring.

Advokat Harald Stabell ønsker på vegne av moren ikke å kommentere sønnens påstander overfor avisen. (©NTB)