Saken starter tirsdag starter i Halden tingrett.

Mannen har vært ansatt som lærer i Nordkapp kommune, og er tiltalt for gjentatte overgrep mot ei jente under 14 år. Jenta er i slekt med mannen og han hadde omsorg for henne da overgrepene fant sted, går det fram av tiltalen.

34-åringen er tiltalt for overgrep som skjedde mens jenta var elleve og tolv år gammel. Overgrepene skjedde både i Halden og i Nordkapp. Mannen flyttet i 2010 til Nordkapp for å jobbe som lærer.

Oppsagt

Ifølge Finnmark Dagblad ble han pågrepet og siktet for to år siden. Statsadvokat Carl Graff Hartmann, som aktorere saken, opplyser til NTB at pågripelsen skjedde etter at politiet hadde mottatt en anmeldelse mot mannen.

34-åringen ble da suspendert fra stillingen, og siden oppsagt da det ble omstrukturering på skolen. Mannen flyttet da tilbake til Halden.

Jenta er i dag 15 år og slipper derfor å vitne i retten. Når et barn er under 16 år skal dommeren ta imot forklaringen utenfor rettsmøte, det vil si i såkalte dommeravhør. Det betyr at barnet avhøres av politiet og at avhøret tas opp på bånd og avspilles i retten. Statsadvokaten bekrefter at det er gjennomført dommeravhør med 15-åringen som vil bli avspilt.

Bilder

Jentas bistandsadvokat Erik Parmer vil ikke uttale seg om saken. Han svarer «kanskje» på spørsmål om jenta vil være til stede under rettsforhandlingene.

Heller ikke den tiltalte mannens forsvarer, Cecilie Lysjø Jacobsen, vil gi noen kommentar før saken starter.

Den 34 år gamle mannen er også tiltalt for å ha produsert og/eller oppbevart bilder på PC-en som viser seksuelle overgrep mot barn.

Det er satt av tre dager til saken i Halden tingrett. (©NTB)