I Fusa kommune i Hordaland var det en alvorlig ulykke søndag ettermiddag, med to omkomne og fem skadde, deriblant tre barn.

På E39 i Rogaland og Vest-Agder var det søndag ettermiddag så vanskelige kjøreforhold mellom Helleland og Moi at politiet vurderte å stenge veien til den ble brøytet skikkelig, men det viste seg at de greide å holde veien åpen.

Sørlandsbanen ble åpnet igjen ved 17-tida etter å ha vært stengt siden fredag, men togene måtte kjøre saktere på grunn av den sterke vinden som fikk kjøreledningene til å svinge.

Klarte ikke stoppe

Vogntog som ble stående fast, var det som vanlig mange av i slikt vær, både norske og utenlandske. Det skjedde blant annet ved Hestadvann i Lyngdal på E39 og på samme vei rett utenfor Kristiansand sentrum.

Biler snurret rundt og havnet utfor veien i Oslo-området, rundt Drammen og i Agder-fylkene. Buskerud politidistrikt meldte om til dels underkjølt regn søndag. I Elverum fikk en bil motorstopp, og andre som kom kjørende klarte ikke å stoppe. Dermed havnet fire biler i grøfta.

Politiet mottok mange meldinger om dårlig brøytede veier, både på hovedveier og i boligområder.

Advarer mot fjellet

Et charterfly fra Tenerife skled ut av rullebanen da det landet på Kjevik lufthavn i Kristiansand søndag ettermiddag. Ingen ble skadd.

Statens vegvesen advarte folk mot å kjøre over fjellet hvis de ikke var absolutt nødt. De fleste fjelloverganger var stengt eller kun åpne for kolonnekjøring.

Også natt til mandag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfall, snøfokk i fjellet og stigende temperatur langs kysten.