Etter fem uker med sykmelding på grunn av nakkeproblemer, kommer meldingen fra Slottet om at kronprinsessen skal gjennomgå et kirurgisk inngrep i nakken.

— Vi hadde håpet i det lengste å unngå operasjon, og har derfor ventet så lenge vi kunne. Hun har så store smerter nå, at en operasjon er helt nødvendig, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Kronprins Haakon har på grunn av kronprinsessens helse besluttet å avlyse sin planlagte reise til Atlanta i USA, hvor han skulle delta på arrangementet Financial Dignity Summit.

Opereres denne uken

Inngrepet innebærer fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer. Ut fra medisinske årsaker anbefaler legene at inngrepet utføres så raskt som mulig, og kronprinsessen vil derfor bli operert på Rikshospitalet i Oslo denne uken.

Etter operasjonen skal kronprinsesse Mette-Marit ligge på sykehuset i noen dager. Deretter må hun ha ro, før hun starter med et opptreningsprogram.

Det er for tidlig å si om det kirurgiske inngrepet vil forlenge sykefraværet, eller hvor lang tid det vil ta før kronprinsessen kan være tilbake i jobb.

Avlyste reise

I oktober måtte kronprinsessen avlyse en reise til Finland som følge av nakkeproblemene. Kronprinsparet var invitert av president Sauli Niinistö for å rette søkelys mot det nære samarbeidet mellom Norge og Finland.

Samme måned ble det også kjent at kronprinsessens sykmelding ble forlenget, og at hun tidligst ville kunne være tilbake på jobb i desember.