Denne helgen er det ventet store mengder nedbør i Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo og Hedmark. Vannføringen vil stige raskt i enkelte vassdrag lørdag, men er ikke ventet å nå nivå for 5-årsflom i større vassdrag, melder NVE, som legger til at lokale oversvømmelser kan forekomme.

Sol vestpå lørdag

På Vestlandet ser det imidlertid ikke så verst ut, med temperaturer rundt 17 grader og sol lørdag.

— I Hordaland kan det bli en fin lørdag, men innimellom kan det også komme regnbyger, får bt.no opplyst hos Vervarslinga på Vestlandet.

I Hedmark er det ventet 30 millimeter nedbør over større områder av Hedmark. Det kan komme helt opp mot 50 millimeter i forbindelse med tordenbygene som kan komme i fylket. For de øvrige fylkene vil det også komme mer nedbør enn normalt.

Oversvømmelser

— En del steder vil få over 20 millimeter regn i morgen, og enkelte steder kan oppleve rundt 40 millimeter nedbør. Da snakker vi sjeldent mye regn på en dag, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

— Dette er mengder med nedbør som kan føre til lokale oversvømmelser, sier vakthavende hydrolog ved Norges vassdrags- og energidirektorat, Thomas Væringstad, ved NVE til NRK.