Den pågrepne er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet i en av de største amfetaminsakene på Sørlandet noensinne.

Mannen ble pågrepet ved midnatt i en bil i Stoa, etter at politiet hadde spanet på et billakkeringsverksted, skriver avisen.

Mannen skal ha hatt med seg en koffert i baksetet, og politiet utelukker derfor ikke at han var i ferd med å rømme. Ifølge avisen skal politiet se etter én annen navngitt person i forbindelse med saken.

Den døde mannen i 40-årene ble funnet utenfor sin egen bolig utenfor Arendal torsdag ettermiddag. Vedkommende er kjent fra politiet tidligere.

Det var en kjenning av avdøde som kontaktet politiet, og området rundt bolighuset ble sperret av mens politiets kriminalteknikere startet sine undersøkelser.

— Dødsfallet etterforskes som mistenkelig, og krimteknikere er på stedet, sa jourhavende jurist Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NTB sendt torsdag kveld.

Politiet i Agder har bedt om bistand fra Kripos. Etterforskerne derfra ankommer Arendal fredag, og politiet i Agder ønsker ikke foreløpig å gi flere opplysninger om dødsårsak eller etterforskningen.

Ifølge Fædrelandsvennen reiste de lokale krimteknikerne fra stedet rundt klokken 23.30, og politiet vil holde vakt ved boligen, som ligger i et skogsområde, utover natten. (©NTB)