— Det har vært registrert en liten vanninntrengning i fartøyets ferskvannstank, skriver oberstløytnant Bent-Ivan Myhre i en SMS til BT.

Han understreker at situasjonen er under kontroll. Skipet er ventet å være i havn før midnatt.

Kystvaktskipet «Andenes» kom ved egen hjelp seg av skjæret etter grunnstøtingen ved Rødbergodden i Lenvik kommune i Troms tirsdag kveld.

— Vi vet ikke noe om årsaken til grunnstøtingen, sier Myhre.

Ifølge Bergensavisen er det flere offiserer og menige ombord fra Bergen.

Fortsatt alvorlig situasjon

Vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier til NTB at alt står bra til med de 67 om bord, men at situasjonen fortsatt anses som alvorlig.

Et Sea King redningshelikopter som var på vei ut til kystvaktskipet er ifølge politimester i Salten politidistrikt Geir Ove Heir på vei tilbake til Bodø.

— Det er registrert skade på kystvaktskipet etter grunnstøtingen og det ligger nå i ro og venter på assistanse fra kystvaktskipet Sortland. Det er stiv kuling fra vest i området, sier Heir til NTB.

25 nautiske utenfor til Tromsø

Heir sier kaptein Skaugen om bord på Andenes vurderer situasjonen fortløpende og at det er mulig han vil forsøke å starte ferden mot Tromsø og møte kystvaktskipet Sortland på veien.

— Andenes ligger omtrent 25 nautiske mil fra Tromsø og vil normalt bruke tre til fire timer før det ankommer havna i Tromsø, sier Heir.

Kystvaktskipet Andenes er bygget etter 1980 og tilhører Nordkapp-klassen. Skipet er 105,5 meter langt og 14,6 meter bredt. Skipet har fire dieselmotorer som til sammen yter 14.400 hestekrefter og har en toppfart på 22,5 knop.