Turen til Bergen er en del av en offisiell Norgestur 20. til 22 mars i forbindelse med Dronning Elizabeth IIs 60 års regjeringsjubileum.

På besøkets andre dag, 21. mars, tar Prins Charles og Hertuginne Camilla altså turen til Bergen.

— De kommer til å fly frem og tilbake fra Oslo, sier kommunikasjonssjef ved slottet Sven Gj. Gjeruldsen.

Dagstur

Vil prinsen og hertuginnen overnatte i Bergen?

— Nei, de blir nok bare denne ene dagen, sier Gjerulfsen.

Han opplyser at de prominente gjestene skal delta på en konsert i Håkonshallen i Bergen. Konserten er et sambeid mellom kongehuset og Bergen kommune.

- En ære

— Tronarvingen vil også besøke det britiske marinefartøyet HMS «Liverpool», forteller kommunikasjonsjefen.

I tillegg skal paret etter planen besøke en av byens barnehager. Men han understreker at alle detaljer om programmet ikke er helt klare ennå.

— Det er en ære og en glede at kongen og dronningen som er vertskapet igjen ønsker å ta gjester med til Bergen, sier Ordfører Trude Drevland til NRK Hordaland.

Møter Utøya-ungdommer

I Oslo inngår bekransning av Nasjonalmonumentet, middag på Slottet, besøk hos statsministeren og et møte med norske ungdomsorganisasjoner i programmet.

Det britiske tronfølgerparet skal under besøket også møte ungdommer som var på Utøya 22. juli.

Forrige gang prins Charles var i Norge var i mai 2010, da han deltok på en stor klimakonferanse i Oslo. Prinsen av Wales var også i Norge under kronprinsbryllupet i august 2001.

Til Sverige og Danmark

Etter besøket i Norge reiser prins Charles og Camilla videre til Stockholm. Dette blir prins Charles første besøk i Sverige. Det svenske kongehuset opplyser at programmet vil dreie seg om blant annet miljø og ungdomsspørsmål.

Fra 24. til 27. mars besøker de britiske tronfølgerne Danmark. Også her vil besøket handle mye om miljø og grønn teknologi, men prinsen av Wales skal også hilse på hjemvendte danske soldater som har vært i Afghanistan og paret skal følge en «Hamlet-workshop» på Kronborg Slot.

For Camilla, hertuginnen av Cornwall, blir det første gang hun er på offisielt besøk i noen av de skandinaviske landene.