De fire speiderne som har gått seg vill er i alderen 12 til 15 år og er ute på såkalt patruljehaik i forbindelse med landstreffet for speiderne i Stavanger. De tok kontakt med sine speiderledere og politiet tirsdag kveld og fortalte at de var våte og kalde.

— Vi var i kontakt med leirledelsen tirsdag kveld og ble enige om at de selv skulle prøve å finne patruljen med egne mannskaper. Klokken 03.30 tok ledelsen igjen kontakt med oss og anmodet om bistand ettersom de ikke hadde lyktes med å lokalisere speiderne, sier operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Frivillige mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors samt ekvipasjer fra Norske Redningshunder er nå satt inn i letingen sammen med mannskaper fra politiet og politiets hundepatruljer.

— Hovedredningssentralen er også inne i bildet og har nå sendt ut et redningshelikopter, opplyser Jensen.

Pressesjef for speiderleiren Stavanger 2013, Geir Gjervan, opplyser at speiderne er utstyrt for å overnatte ute gjennom natten, og at de har med seg kart og kompass. Speiderne skal befinne seg i området mellom Madland og Dirdal i Gjesdal kommune.

De savnede speiderne var sist i mobilkontakt med sine speiderlederne litt før midnatt tirsdag kveld.