Politiet ble varslet om brannen klokkaen4.50 onsdag morgen. Da de kom til stedet fant de en død kvinne og en mann som har livstruende brannskader.

— Når vi sier at vi etterforsker dette som et drap, så er det på bakgrunn av situasjonsbildet vi har så langt. Det er informasjon på åstedet og skader på den døde, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Ingen pågrepet

Politiet er foreløpig i en tidlig fase i etterforskningen og har ikke så mange opplysninger å gå ut med. TV 2 melder av kvinnen ble funnet knivdrept, dette ble ikke bekreftet da politiet holdt pressekonferanse onsdag formiddag.

BUSSTERMINAL: Galleri Oslo er bygget der bussterminalen holder til.
SCANPIX

— Per nå er det viktigste å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak. Ingen er siktet eller mistenkt i saken. Vi står i en tidlig fase og ønsker selvfølgelig informasjon fra publikum, sier Lien Metlid.

Hun opplyser at mannen som ble funnet i live, svever mellom liv og død på sykehus.

— Han er livstruende skadet og har store brannskader. Fokuset nå er å redde livet hans, sier Metlid.

Kan være påsatt

Politiet utelukker ikke at brannen var påsatt.

Galleri Oslo er bygget der bussterminalen holder til.

— Brannen begrenset seg til andre etasje. Hele etasjen er sperret av på grunn av vann-, røyk- og brannskader, opplyste operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til NTB tidligere onsdag.