Partene ble ved midnatt enige om å fortsette meklingen utover natta, melder NRK.

— Vi kjører på videre nå med sikte på å bli ferdige til fristen, men det er ikke sikkert at vi blir det. I så tilfelle blir det et spørsmål om vi skal fortsette på overtid, sier mekler Dag Nafstad klokka 23.

LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL) har varslet streik for samtlige av sine 763 medlemmer i NRK dersom meklingen med arbeidsgiverforeningen Spekter ikke fører fram.

Radio og TV berørt

NTL organiserer på tvers av yrkesgruppene i NRK, og en streik vil derfor ramme alle type stillinger. Men hvor mye av virksomheten som kan bli rammet, vil kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen ikke mene noe om:

— Nå er vi opptatt av å komme til enighet, det er formålet med mekling. Hvordan en streik slår ut, får vi eventuelt komme tilbake til. Det blir feil å snakke om det nå, sier Hansen til NTB.

— Kan det bli snakk om helt svarte skjermer?

— Omfanget av konsekvenser kan jeg ikke spekulere på nå.

Ifølge NRK mandag kveld, vil en streik ramme både radio og TV, mens NRKs nettsider trolig ikke blir berørt.

Vanskelig

Sekretær Lise Olsen i LO Stat sa mandag ettermiddag at meklingen blir vanskelig fordi temaene er tariffpolitiske. Utfordringen handler om lønnsforskjeller der høytlønte ligger an til å få mer i tillegg enn lavtlønte.

— Dette har vært en uønsket tendens i NRK de siste seks årene. Økte lønnsforskjeller er ikke en profil LO Stat og NTL ønsker, sier Olsen.

Hun legger til at ingen ønsker streik, men at medlemmene er klare dersom det blir nødvendig.

Mekler Dag Nafstad sier utgangspunktet da partene brøt meklingen, var at profilen på oppgjøret var det vanskelige.

— Det er forskjellige synspunkter på hvordan man skal fordele pengene. På den ene siden om man skal ha et flatt kronetillegg til alle eller om man skal fordele det på ulike måter.

Helhet

I underkant av 800 medlemmer av LO-forbundene av totalt i underkant 3.800 medarbeidere i NRK går ut i streik tirsdag dersom partene ikke blir enige.

Nafstad sier en time før meklingsfristen går ut at det er vanskelig å si hvor langt partene står fra hverandre.

— Spørsmålet til slutt er om man får til en helhet i opplegget som kan være akseptabel for begge parter, sier han. (©NTB)