Facebook lanserer «mimreknapp»

«På denne dag» lar deg reise tilbake i Facebook-tid.

Facebook gjør det enklere å se tilbake på tidligere Facebook-meritter.
Og her et eksempel på mobilversjonen.
Facebookonthisday.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Facebook har lansert en ny funksjon kalt «On this day» eller «på denne dag», som lar deg reise tilbake til en bestemt dag og få alt av statusoppdateringer, bilder, poster og alt det du gjorde på Facebook denne dagen, være seg for ett, to eller flere år siden.

Facebookkarianne.jpg

Fascinerende eller skremmende, tja si det, men i det minste så er det bare du som får se på denne dagen siden din. Om du da ikke velger å dele minnene med venner.Ifølge Facebook er den nye funksjonen et resultat av at mange brukere har etterspurt enklere måter å se tilbake på gamle minner og bilder.

Vel inne på siden kan du velge å abonnere på varsler som gir deg beskjed når du har minner å se tilbake på, uten at vi helt har fått taket på varselkriteriene og hva Facebook definerer som minneverdige Facebook-stunder. Du kan også slette gamle bilder.

Ikke overrasket

Sjef for sosiale medier i NRK, Ingeborg Volan, tror så absolutt en slik funksjonalitet har vært etterspurt, og viser til at det finnes flere apper som gjør det samme.

— Facebook vil gjerne tilby brukerne egne løsninger. Samtidig er nostalgi noe som får folk til å snakke sammen, og Facebook ønskernaturlig nok å legge til rette for at det sosialiseres mest mulig på deres plattform, sier Volan.

PS! Tjenesten er foreløpig ikke tilgjengelig for alle. Her kan du sjekke om din Facebook-side er klar for en tidsreise: www.facebook.com/onthisday

Facebook, som nettopp har avholder sitt utviklerforum F8, har også flere ting på gang:

Les også

Nå kan du ha det mer moro med Messenger-appen

LES OGSÅ:

Les også

Reagerer på reklamelignende bilder på barne-appen Kuddle

Les også

Én knapp løser det irriterende Netflix-problemet

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

Publisert