Pyntet kjempepepperkakehus

Kronprinsbarna frydet seg da de fikk pynte det som må være ett av landets aller største pepperkakehus på Slottet torsdag. Foreldre og besteforeldre var hjertelig til stede.

PEPPERKAKEHUS: Kongefamilien med kong Harald, Kronprinsesse Mette-Marit, Marius, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og dronning Sonja stilte med et gedigent pepperkakehus som bakgrunn opp på den tradisjonelle julefotograferingen på Slottet torsdag. FOTO: SCANPIX
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og storebror Marius la siste hånd på verket og hang opp pynt av ulike slag, samtidig som de benyttet anledningen til å smake på det flotte huset. Pynten har de laget sammen med sine tre kusiner i Lommedalen på juleverksted hos bestemor Sonja.

Pepperkakehuset i mannsstørrelse er laget av kokker på Slottet. Reisverket til huset er en gave til dronning Sonja, og taket er laget av konditorlærlinger på Vestby videregående skole, opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Pepperkakehuset er bygget i laftet «tømmer» og plassert inne i Slottets ballsal. Huset blir det trolig et midtpunkt når kongefamilien og de ansatte på Slottet og Skaugum samles til juleavslutning fredag.

Les også

Her er årets pepperkakehus

Jul til fjells

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tar med seg familien og drar til fjells i julen. Høytiden feires for første gang på familiens nye hytte i Nore og Uvdal.

I den forbindelse er det Uvdal kirke som får kongelig besøk, og siden kronprinsfamilien i år følger Mette-Marits juletradisjoner, skjer kirkebesøket julaften ettermiddag.

– Det er veldig hyggelig at de vil komme til oss. Vi gleder oss. For meg er det spesielt uansett, i og med at dette er den første gudstjenesten jeg skal holde på julaften. Ekstra stas er det jo å ha kronprinsfamilien til stede, sier prest i Uvdal kirke Ragnhild Halden til Laagendalsposten.

Les også

1222 detaljer i deig og glasur

På Kongsseteren

Kong Harald og dronning Sonja skal feire jul på Kongsseteren sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie.

I fjor jul var kronprinsfamilien kongeparets gjester på Kongsseteren, mens Märtha Louise og ektemannen hadde Aris familie som julegjester i Lommedalen.

Ikke siden julen 2004 har kongeparet feiret julaften sammen med begge sine barn og deres familier. Da var alle samlet på Skaugum fordi Kongsseteren var stengt for oppussing.

Julegudstjeneste er fast tradisjon i kongefamilien. De har alltid gått i kirken 1. juledag, som oftest i Holmenkollen kapell som ligger like nedenfor Kongsseteren. Siden kapellet for tiden er stengt på grunn av ombyggingen av skianlegget, blir det i år julegudstjeneste i Ris kirke.

Publisert
FAMILIEBILDE: Kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, Marius, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og dronning Sonja smiler til fotografen. FOTO: SCANPIX

Les mer om dette temaet

  1. Her skal det pyntes!

BT anbefaler

Aleksander (35) fra Bergen omkom på fjelltur

Mannen var alene på fjelltur mellom Malmangernuten og Melderskin i Rosendal da han omkom.

LES SAKEN