Spleiselag har samlet inn over en million kroner til brannrammet familie

Kronerullingen for den syriske familien i Ytrebygda er den innsamlingen som har fått inn det største beløp på én dag, opplyser Spleis.

Publisert Publisert

BLOMSTER: Blomster og tente lys ved huset i Ytrebygda i Bergen der fire personer døde etter en brann. Foto: Eirik Brekke

– Den enorme responsen på denne innsamlingen viser en omtanke og varme som er overveldende, sier de etterlattes bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs til VG.

Brannen brøt ut i boligen til en familie på syv i Ytrebygda i Bergen 4. januar. Mor og tre døtre døde på sykehus, mens far og én av sønnene overlevde boligbrannen. Den andre sønnen var på overnattingsbesøk.

Tredje største noensinne

– Spleisen til familien i Ytrebygda er den spleisen som både har fått mest penger og flest innbetalinger på et døgn, sier Bjørn Kjetil Hellestræ, daglig leder i Spleis.

Han opplyser om kronerullingen for familien i Ytrebygda er den innsamlingen som har fått inn det største beløpet i løpet av én dag med 586.161 kroner.

Dette er 70.000 kroner mer enn neste spleis på listen.

Innsamlingen er den tredje største spleisen siden tjenesten ble opprettet i 2017.

Les også

– Mange husker jenten som en åpen, sosial og livsglad person

Startet av medelever

Klassekamerater av den ene sønnen startet en innsamlingsaksjon for å skaffe penger til fotballsko, men i løpet av de første syv timene var det samlet inn over 400.000 kroner til den syriske familien.

– Ingenting kan få tilbake familiemedlemmene de har mistet, men kanskje dette kan hjelpe litt, forteller 15-åringene Albertine Lind, Nils-Henrik Lind og Felix Espeland Knudstad til Bergensavisen.

De fire avdøde, den 41 år gamle moren og de tre døtrene på syv, ni og fjorten år, skal gravlegges i Bergen, sannsynligvis på mandag.

Publisert