- Den beste Sony-TV-en vi har sett

Denne 4K-TV-en er blant markedets beste på nesten alle områder.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

En av årets store TV-trender ble vist frem på CES-messen i starten av januar, da flere produsenter trakk kurvede flatskjermer opp av hatten fra messegulvene i Las Vegas. Samsung var en av pådriverne, og selskapets toppmodell var blant de aller første kurvede TV-ene som fant veien inn til Hardwares testbenk.

Sony vil også være med på moroa, og på IFA-messen lanserte de nylig sin nye, buede toppmodell. Nå har Sony KD-65S9005B funnet veien til vår testlabb, hvor vi har sett nærmere på hva du får for de omlag 35.000 kronene den koster.

4K-salget begynner å ta av

Konklusjon

Rammen består av brorparten metall. Vi liker godt den tykke, lyse aluminiumsplaten som markerer topp og bunn på TV-en.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Og der er ingen tvil, Sony gjør veldig mye riktig med sin nye toppmodell. KD-65S9005B er en gjennomført allrounder som gir blant annet Samsungs UE65HU8505 kamp om beinet på en rekke punkter. Prismessig legger den seg dog litt over alternativet fra Samsung.For prisen får du en flatskjerm som har utseende på sin side. TV-en legger seg i tungvektsklassen hva gjelder vekt, og mye av grunnen er at Sony har valgt å bruke mye metall i designen av skjermen. Vi liker meget godt hvordan de har utformet denne modellen, og etter vår mening er dette en av de mest vellykkede TV-ene Sony har laget når det kommer til utseende.

Som en interaktiv plattform gjør også TV-en en god figur, med et brukergrensesnitt som er oversiktlig og raskt i bruk. Riktignok savner vi en form for pekekontroll når vi skal bruke nettlesere og andre apper, selv om smartkontrollen som følger med er et bedre alternativ enn standardkontrollen.

Les mer om design og brukervennlighet

Bildekvalitet

Vi liker godt utseendet på S9005B.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når det kommer til bildekvalitet byr Sony på et bilde som plasserer seg blant de beste på markedet. Her får du blant annet et meget habilt sortnivå, og farger som er både presise og rikelig mettet. Samtidig har panelet en meget presis belysning av skjermen, hvor den skiller meget godt mellom lyse og mørke deler av bildet. Dog gjør denne teknologien at TV-en blir noe tykkere.KD-65S9005 er ikke noe førstevalg for deg som ønsker deg en TV du kan spille på. Riktignok blir den en del raskere av å bruke «Spill»-modusen, men likevel viser målingene en signalforsinkelse på 41,4 millisekunder fra signalet forlater måleren vår til pikslene på skjermen har reagert.

Alt i alt er dette et bunnsolid produkt fra Sony, selv om vi kan sette fingeren på enkelte ting som at den kurvede utformingen gir noen uønskede fenomener når du ikke sitter rett foran skjermen. Totalt er KD-65S9005B en knallgod TV som presterer slik et flaggskip skal, og som gjør seg fortjent til et Anbefalt-stempel.

Les hele testen og alt om bildekvaliteten og måleresultater

Sonykarakter-GA_xNS4cWJ.jpg

Her finner du den beste prisen på Sony KD-65S9005B

Alternativer

Er du på jakt etter en TV du skal bruke som en interaktiv plattform, både som knutepunkt mot andre enheter, men også til å kjøre apper på, er Samsungs UE65HU8505 hakket hvassere enn modellen fra Sony. Prismessig må du også her belage deg på å betale en god slump penger, selv om den likevel er noen tusenlapper billigere enn Sonyen.

Er du på jakt etter en TV som egner seg bedre til å spille på, kan vi anbefale deg å ta en nærmere kikk på Toshiba 55L7463DN. Dette er den raskeste TV-en vi har tastet siden vi tok i bruk målinger av signalforsinkelse, hvor du totalt må vente 18 millisekunder fra signalet sendes til pikslene har reagert.

Les mer:

Dette er utstyret du må ha for å se 4K

Publisert
BT anbefaler

Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

Det opplyser politiet i en pressemelding.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

  2. – Hver kveld ber jeg om det samme

  3. Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

  4. Dette fant de like ved Bryggen. – Burde ikke være nødvendig.

  5. Askøyværing trekker seg som Unge Venstre-leiar

  6. «Om de bare hadde levert til sentrum ...»