Nå kan en halv million parabolkunder omsider se svensk og dansk TV

Canal Digital Parabol har fått på plass en avtale med allmennkringkasterne, men Viasat-kunder må fortsatt vente.

NABOLANDSKANALER: Nå kan også Canal Digitals parabolkunder se nabolandskanaler.
  • Geir Amundsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mange norske parabolkunder har lenge savnet muligheten til å se nabolandskanaler. Mens SVT og DR har vært faste innslag i kanallistene til kabel- og fiber-TV-leverandørene og i bakkenettet i en årrekke, har de glimret med sitt fravær på satellittplattformene. Årsaken har vært rettighetsmessige uklarheter og uenigheter.

Nye og mer teknologinøytrale regler samt bedre tilrettelagte kommersielle forhold, er ifølge Canal Digital Parabol forklaringen på at norske parabolkunder nå omsider får tilgang til de svenske og danske allmennkringkasterne.

Nærmere bestemt Canal Digital Parabols kunder som fra 5. januar kan se SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, DR1, DR2 og Dansk TV2.

Les også

Canal Digital og Get varsler dyrere bredbånd for kabelkutterne

Visat har ingen umiddelbare planer

– Dette er noe vi og våre kunder har ønsket i lang tid og vi er selvsagt veldig fornøyde med å kunne tilby de største TV-kanalene fra våre naboland til alle som ser på TV via satellitt. De nye TV-kanalene blir tilgjengelig på den tradisjonelle tv-en og i vår strømmetjeneste på mobil, nettbrett, web og Apple TV, sier Ragnar Kårhus som er adm.dir. for Canal Digital i Norge.

Canal Digital Parabol er med sine nærmere en halv million kunder den desidert største tilbyderen av satellittbasert TV. Konkurrenten Viasat som har drøye 100.000 kunder har ikke fått på plass en tilsvarende distribusjonsavtale.

– Viasat har ikke umiddelbare planer om lansering av nabolandskanaler, men vurderer kontinuerlig hvilke kanaler som skal være med i vårt tilbud, skriver pressekontakt i Viasat Lene Paterson i en e-post til oss.

Les også

Amazon Prime Video klar for Norge

Les også

Nå kan du snart kutte TV-kabelen uten å miste bredbåndet

Publisert
  1. Canal Digital
  2. Viasat
  3. Nettbrett
  4. TV-lisens

Les mer om dette temaet

  1. Flere misfornøyde TV-kunder

  2. Størrelsen på TV-skjermen avgjør foreldrenes engasjement

  3. To av tre er mot DAB-tvang

BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN