Sonys nye Walkman koster nesten 12.000 kroner

Kan den forsvare den skyhøye prisen?

Publisert Publisert

I fjorbestemte Apple seg for å ta livet av sin Ipod Classic, og satser ikke akkurat mye på de andre Ipod-spillerne sine heller. Sony, derimot, vil nok en gang forsøke å blåse liv i Walkman-sin, og har på CES-messen lansert den splitter nye Walkman ZX2 .

wm3-ht72g__wu0.jpg

Spilleren er myntet på proffbrukere som vil høre musikken i HiFi-lyd. Walkman ZX2 støtter formater som DSD, FLAC, WAV, AIFF og Apple Lossless (ALAC), har 128 gigabyte lagringsplass (pluss plass til minnekort), samt tilkoblingsmuligheter via Bluetooth, WiFi og NFC.I tillegg introduserer Sony sin egen såkalte LDAC-teknologi som angivelig skal gi «en forbedret trådløs lytteopplevelse».

Operativsystemet er Android 4.2, og du kan laste ned apper fra Google Play. Skjermen er fire tommer stor.

Høy, høy pris

Det er likevel prisen som de fleste mediene i USA fokuserer på, og det kan vi kanskje skjønne. IfølgeSonys nettsidervil de kreve smått utrolige 11.499 kroner for den bærbare HiFi-spilleren.

Hodetelefoner medfølger ikke, så for åfå den optimale Walkman-opplevelsen legges det opp til at du børinvestere 5 099 kroner ihodetelefonene Sony MDR-Z7også.

For audiofile

Men kanskje det ikke er så rart at prisklassen er høy, ettersom målgruppen er de som på ingen måte er fornøyd med lydkvaliteten de får fra mobiltelefonene sine.

Bådestreamingtjenesten WiMPogartisten Neil Younghar i det siste prøvd å formidle at det finnes renere digital lyd enn det du får fra vanlige lydfiler, så lenge du bruker rett utstyr.

Nå har åpenbart Sony slengt seg med også, og deres nye Walkman kan vel sies å være en direkte konkurrent til YoungsPono-player, bare mye dyrere og noen hakk lekrere i designet.

Sannsynligvis vil du kunne strømme WiMP HiFi via appen på en Sony Walkman ZX2, men for å få «HD-lyd» må duty til andre formater.

Sony Walkman ZX2 skal være tilgjengelig i slutten av mars, men kanforhåndsbestillesnå – hvis du har råd.

(Vil du se flere detaljer om det nye Sony-produktet, kan du sjekke utdenne skrytevideoen på YouTube, eller Sonys nettside).

Neil Young langer ut mot strømmetjenester

— Det er jo som å høre på radio, klager musikklegenden

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. UiB-student koronasmittet – faddergruppe i karantene

  2. Brannutrykning til Haukeland

  3. – Me heldt avstand når andre kunne sjå oss

  4. Seks nye smittede i Bergen siden fredag

  5. Han har tre uker på å løfte Brann-sesongen videre

  6. E16: Tre biler i kjede­kollisjon