Mandag ble to menn pågrepet i Oppegård etter at et lik ble funnet nær et forretningslokale sør for Kolbotn.

Tirsdag avlyste politiet det tillyste pressemøtet i Sigrid-saken samtidig som etterforskningen av saken i Oppegård ble overført fra politiet i Follo til politiet i Oslo.

— Livet likevel ødelagt

— Jeg forstår det slik at politiet aksjonerte etter å ha fått tips. Gir det resultater, er det veldig bra for min klient. Men livet hans er likevel ødelagt i uoverskuelig fremtid, sier 29-åringens advokat Kim Gerdts til NTB.

Dersom det skulle vise seg at politiet har pågrepet den eller de som står bak det politiet frykter er en drapssak, er 29-åringen blitt urettmessig straffeforfulgt.

— Det vil være bevis for at min klient er helt uten skyld og vil utløse erstatningskrav for uberettiget straffeforfølgning, sier Gerdts.

- Er forhåndsdømt

Advokaten sier samtidig at han håper at de to som er pågrepet, ikke blir utsatt for den samme forhåndsdømmingen som hans klient er blitt utsatt for.

— Det verste som kan skje for min klient, er at man ikke finner noen gjerningsmann. Da vil mistanken være klistret på ham, selv om det ikke er bevist at han gjorde det, sier Kim Gerdts.

KLISTRET: - Det verste som kan skje for min klient, er at man ikke finner noen gjerningsmann. Da vil mistanken være klistret på ham, selv om det ikke er bevist at han gjorde det, sier advokat Kim Gerdts.
Scanpix