Kvinnen (42) innrømmer å ha kjørt på den 12 år gamle gutten på Lalandsvegen. Hun var alene i bilen, opplyser politiet.

Politiet bekrefter med dette at den kvinnelige eieren av ulykkesbilen erkjenner at det var hun som kjørte på Olav Hovda i Lalandsvegen 4. januar i år.

Alene i bilen

— I løpet av det siste døgnet har den siktede kvinnen innrømmet at hun har kjørt på Olav Hovda i Lalandsvegen med sin egen bil, sier Klepp-lensmann Hans Kyllingstad til Aftenbladet.no

Kvinnen har også forklart til politiet at hun var alene i bilen da ulykken skjedde fredag kveld for en drøy uke siden rundt klokken 19.35.

Nå vil politiet sikre seg at forklaringen til kvinnen er korrekt i forhold til øvrige opplysninger politiet sitter med i saken.

— Vi trenger ennå en del tid for å sjekke at det hun sier stemme overens med det vi vet for øvrig i saken, sier Kyllingstad.

Også kvinnens 43 år gamle ektemann er siktet i saken. Han har hele tiden nektet for å ha noe med saken å gjøre. Men selv om hans 42 år gamle kone har tilstått, er han ikke sjekket ut av saken.

— Nei, han er fremdeles varetektsfengslet og han er ikke sjekket ut av saken. Nå skal vi jobbe videre med det vi har av opplysninger, sier Kyllingstad, som antyder at de vil gå ut med mer informasjon senere tirsdag.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvorvidt kvinnen var påvirket av alkohol eller rusmidler da hun kjørte bilen.

De vil heller ikke kommentere hva som førte til tilståelse, som for eksempel at mannen kan ha bevist at han ikke var i nærheten av åstedet på det aktuelle tidspunktet eller om det var foto av kvinnen i bilen fra bompasseringen på Kåsen, i nærheten av ulykkesstedet.

Ringte bilverksted

50 minutter etter at tolvåringen Olav Hovda ble påkjørt fredag kveld, skal den siktede kvinnen ha ringt et bilverksted i Sandnes. Hun la igjen beskjed på verkstedeierens telefonsvarer og ba ham å ringe tilbake, skriver Aftenbladet.

«Hei, det er NN (kvinnens fornavn). Kan du ringe meg?», lød beskjeden, ifølge verkstedeier Kjell Sund.

Politiet har beslaglagt telefonen hans og sikret seg svaret på mobilsvareren.

— Hun var ikke stresset. Men hun var ikke direkte rolig, heller. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Men hun hadde lyst til å få tak i meg, i hvert fall, sier Sund, som er innehaver av KS Bilservice, der kvinnens Ford Focus ble reparert.

Sund sier kvinnen ringte ham opp igjen dagen etter. Samme dag møtte hun på verkstedet i Sandnes sammen med ektemannen for å levere bilen til reparasjon.

— Den siktede kvinnen har i løpet av det siste døgnet tilstått at det var hun som kjørte på Hovda. Hun sier hun var alene i bilen. Utover det ønsker vi ikke å gå ut med detaljer, sier lensmann i Klepp Hans Kyllingstad til NTB.

Påkjørt bakfra

Kvinnen og hennes ektemann ble pågrepet fire dager etter påkjørselen og ble sist torsdag varetektsfengslet i to uker, i isolasjon og med medieforbud den første uken.

Tolv år gamle Olav Hovda ble påkjørt bakfra mens han og faren gikk på rulleski langs Lalandsvegen i Klepp fredag 4. januar. Gjerningspersonen kjørte videre. Tolvåringen døde dagen etter av skadene.