Fem personer er bekreftet omkommet etter snøskredet i Kåfjord i Troms. En er gravd frem i live.

— Vi kan bekrefte at det nå er gravd frem fem personer fra snømassene og at alle fem er omkommet. Den siste personen ble funnet på syv meters dyp i snøen, sier politiets innsatsleder Gaute Austeggen til NRK.

En mann som ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø er moderat skadd, opplyser sykehuset ifølge NTB. Tilstanden hans er stabil.

Hadde skredsøkere

— En overlevende er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet hver av disse har, utover at det skal være en fransk og fem sveitsiske borgere, skriver politiet i en pressemelding til Aftenposten.no klokken 18.30.

Redningsmannskapene har oppfanget singnaler fra skredsøkerne som alle i følget hadde på seg, men det gir ingen garanti for at man nå graver på riktig sted.

— Skredsøkerne kan være i bekledning som er dratt av personene, sier politiinspektør Astrid Nilsen.

Det er usikkert om de som ble tatt i skredet gikk på ski eller kjørte snøscooter.

Seks tatt

Politioverbetjent Tor Einar Eilertsen i Troms politidistrikt sier til Aftenposten.no at de fikk melding 14.30 om skredet.

— Vi vet ikke hvor stort skredet er. Men det skal være et utenlandsk reisefølge på 12 personer. Seks av dem ble tatt, og det er de andre som har meldt om skredet.

Redningsmannskaper jobber nå med å grave frem den andre som er lokalisert.

— De var utstyrt med skredsøkeutstyr, sier politiinspektør Astrid Nilsen i Troms politidistrikt.

Hun sier politiet ikke vet om ytterligere én person ble tatt av skredet.

— Ifølge den første meldingen vi fikk inn, var det seks personer som var savnet, men vi har ikke fått bekreftet antallet, sier Nilsen.

Eilertsen sier at fjellet har gått i nærheten av fjellet Sorbmegaisa i Kåfjord.

— Et ambulansehelikopter er sendt fra universitetssykehuset i Tromsø, og hundeekvipasje fra politiet og fagleder skred er på vei. Vi har også rettet en henvendelse til Forsvaret om helikopter og hunder. Ellers mobiliserer vi bakkestyrker fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors og så videre, fortsetter Eilertsen.

Til avisen iTromsø sier Eilertsen at de seks som ikke ble tatt av skredet jobber med å redde kameratene sine.

Ikke høy skredfare

Norsk Folkehjelp er på vei til skredområdet med helikopter. Flere av mannskapene må løftes inn i området med helikopter. Beredskapsleder Erlend Aarsæther i sier at det ikke er høy skredfare i område.

— Hvis informasjonen jeg har fått er riktig, er det en skredfare mellom grad to og tre. Det er ikke høyt, men nok til at en skiløper kan utløse et skred, sier Aarsæther til Aftenposten.no.

Det skal være ganske fint vær i området og fjellet Sorbmegaisa er 1288 meter høyt.