— To personer er funnet døde inne i bilen. Vi kjenner ennå ikke identiteten til de to, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om ulykken ved utløpet av Rælingstunnelen på riksvei 159 i retning Lillestrøm i 3-tiden natt til onsdag. Årsaken til den voldsomme ulykken er ennå ikke fastslått.

— Bilen er veldig ødelagt, om det skyldes høy fart eller sammenstøtet med autovernet, er for tidlig å si. Men det ser ut som bilen har kjørt ut av tunnelen og fortsatt rett fram gjennom rundkjøringen og ut i elva, sier Hallås.

Det var ingen vitner til ulykken, men personen som meldte fra forteller om et kraftig smell.

— En melder hørte et smell og så bølger i Nitelva ved utløpet av tunnelen. Da vi kom til stedet, så vi en del skader på autovernet og en del bildeler, sier Hallås.

Alle tilgjengelige ressurser ble rekvirert, blant annet fire brannbiler og dykkerbistand fra Oslo brann- og redningsetat.

— Da de kom på plass, ble det ganske fort bekreftet funn av en bil 15 meter ute i elva, sier operasjonslederen.

Like etter klokka 3.30 fant dykkere to personer omkommet i bilen. Dykkere søkte i elva i tilfelle flere personer var involvert, men klokka 4.30 ble søket avsluttet. (©NTB)