15.500 elbiler på norske veier

Vi slår svenskene gul og blå.

HELT TOMT: Odd Einar Lillebostad (bakerst) viser frem sin nye luksus-elbil Tesla Model S Signature for Nordea-kollega Robert Næss. Under panseret er det ingen bensinmotor. Kun et hull til å plassere kofferten.
  • Atle Andersson
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det er frem til oktober solgt 14.902 elbiler i Norge, viser fersk statistikk fra Norsk Elbilforbund. Legges antallet solgte biler i løpet av den siste måneden også inn i regnestykket, har antallet av de drivstoffrie kjøretøyene nå passert 15.500, melder organisasjonen.

Til sammenligning er det totale antallet elbiler i Sverige på skrale 803 kjøretøyer. Det er faktisk mindre enn antallet Tesla Model S som er solgt her i landet bare i løpet av august og spetember.

Les også

Fra nå av skal alt nytt være elbiler

Det er likevel den nye folkefavoritten Nissan LEAF som troner desidert øverst på salgsstatistikken. Det er nå registrert 6895 utgaver av denne modellen i Norge.På de neste plassene kommer Mitsubishi i-MiEV og Think City, med henholdsvis 2075 og 1120 solgte biler.

Prestisjebilen i elbilparken, Tesla, begynner også å vise igjen på salgsstatistikkene. Model S og Roadster er solgt i over ni hundre eksemplarer.

I alt er det registrert 45 personbilmodeller på elbil-statistikken.

Elbilforbundet påpeker at flere nye modeller nå er på vei inn på det norske markedet. Det gjelder blant andre Ford Focus Electric og Volswagen e-up og BMW kommer neste måned, med oppgitt totalt forhåndssalg opp mot to tusen biler.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sjokkpriser på gråmarkedet