To tenåringsjenter savnet - sier de har dratt til Syria

To norske tenåringsjenter med somalisk bakgrunn har rømt hjemmefra og befinner seg trolig i Syria, ifølge familien. De to jentene er meldt savnet og er etterlyst gjennom Interpol.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det bekrefter både politiet og Utenriksdepartementet.

De to jentene fra Somalia er 16 og 19 år gamle og er bosatt på et tettsted utenfor Oslo, ifølge VG.

Sist gang familien hadde kontakt med jentene var sent torsdag kveld. Da befant de seg i Tyrkia etter å ha reist via Sverige.

Eposten søstrene fra Akershus etterlot seg, kom som et sjokk på familien. Der sto det at hadde dratt til Syria for å bidra i borgerkrigen:

«Det er nå slik at muslimene blir angrepet fra alle hold og vi må gjøre noe. Vi vil så gjerne hjelpe muslimene og den eneste måten vi kan virkelig hjelpe dem er ved å være med dem i deres lidelser og gleder. Det er ikke lenger nok å sitte hjemme og sende penger. Med tanke på dette har vi bestemt oss for å reise til Syria og hjelpe til der nede med alt vi kan», sto det i eposten.

Broren forteller at jentene skal ha spart opp penger i forkant, og at avskjedsbrevet var sendt så lenge etter at de reiste, at familien ikke ville hatt noen mulighet til å stanse dem.

— Nå svarer de ikke lenger, men pappa har reist etter for å lete etter dem i Tyrkia. Vi håper at de ikke har reist inn i Syria, sier broren.

Etter det VG får opplyst, har det lokale politidistriktet etterlyst de to jentene internasjonalt gjennom Interpol, og en liten gruppe etterforskere jobber på spreng for å lokalisere dem i utlandet. UD bistår også familien. (©NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere

  2. Løvstakktunnelen og Damsgårstunnelen var stengt tirsdag morgen

  3. Sjekk idrettens plan for Slettebakken

  4. Klager på russefest i Fana: – Litt må de få lov til

  5. For 131 år siden var det et luksushotell. Et samboerpar på jobbjakt har lagt store planer.

  6. Magne gikk tom for strøm – ble nektet på bussen