Det bekrefter både politiet og Utenriksdepartementet.

De to jentene fra Somalia er 16 og 19 år gamle og er bosatt på et tettsted utenfor Oslo, ifølge VG.

Sist gang familien hadde kontakt med jentene var sent torsdag kveld. Da befant de seg i Tyrkia etter å ha reist via Sverige.

Eposten søstrene fra Akershus etterlot seg, kom som et sjokk på familien. Der sto det at hadde dratt til Syria for å bidra i borgerkrigen:

«Det er nå slik at muslimene blir angrepet fra alle hold og vi må gjøre noe. Vi vil så gjerne hjelpe muslimene og den eneste måten vi kan virkelig hjelpe dem er ved å være med dem i deres lidelser og gleder. Det er ikke lenger nok å sitte hjemme og sende penger. Med tanke på dette har vi bestemt oss for å reise til Syria og hjelpe til der nede med alt vi kan», sto det i eposten.

Broren forteller at jentene skal ha spart opp penger i forkant, og at avskjedsbrevet var sendt så lenge etter at de reiste, at familien ikke ville hatt noen mulighet til å stanse dem.

— Nå svarer de ikke lenger, men pappa har reist etter for å lete etter dem i Tyrkia. Vi håper at de ikke har reist inn i Syria, sier broren.

Etter det VG får opplyst, har det lokale politidistriktet etterlyst de to jentene internasjonalt gjennom Interpol, og en liten gruppe etterforskere jobber på spreng for å lokalisere dem i utlandet. UD bistår også familien. (©NTB)