Børsen startet tirsdagen med en forsiktig opptur før pila snudde og minustallene dukket opp. Dermed følger børsen trenden fra både USA og Asia, der børsutviklingen har vært tilsvarende svak.

Aktiviteten på Oslo Børs er også forsiktig tirsdag formiddag, men blant aksjene på hovedindeksen med noenlunde handel stiger Aker Solutions med 2,81 prosent, Statoil med 1,13 prosent og Yara International med 0,42 prosent.

Seadrill sliter tirsdag med en nedgang på 1,85 prosent, fulgt av Norwegian som faller med 1,20 prosent og Norsk Hydro som faller med 1,19 prosent.

Blant de øvrige større selskapene notert på hovedindeksen går DNB forsiktig opp med 0,17 prosent, mens Telenor faller med 0,21 prosent.

Mest omsatt på hovedindeksen er nærmest som vanlig Statoil. Det lille olje— og gasselskapet Wentworth Resources fortsetter oppturen fra mandag og stiger med hele 10,02 prosent tirsdag. Selskapet er imidlertid ikke notert på hovedindeksen.

Oljeprisen fortsetter å falle og bidrar dermed også til den svake starten på Oslo Børs. Et fat nordsjøolje omsettes for 97,50 dollar, noe som er en nedgang på 0,5 prosent. Et fat amerikansk lettolje faller med 0,23 prosent og omsettes for 92,56 dollar.

De øvrige europeiske børsene starter også tirsdagen i minus. CAC 40 i Frankrike går tilbake med 0,45 prosent, fulgt av tyske DAX med en tilbakegang på 0,42 prosent. I Storbritannia faller FTSE 100 med 0,28 prosent tirsdag formiddag.